Türk havacılık tarihinde bir ilki gerçekleştiren Türk girişimci Kürşad Arusan’ın hayal edip kurduğu ve önceki gün ruhsatını alan Seabird Havayolları, Mart ayında 19 kişilik twin otter tipi deniz uçaklarıyla hizmet vermek üzere faaliyete başlayacak uçakların uçuş noktaları ilk olarak İstanbul-Alaçatı, Alaçatı-Bodrum, İstanbul-Bozcaada olacak.

Türkiye’yi denizden denize hava taşımacılığıyla tanıştırmaya hazırlanan Arusan, Türkiye’nin ilk ve tek suya iniş ve sudan kalkış yapabilen havayolu şirketi Seabird’ü bu ay sonunda uçurmayı planlıyor.

Türkçe anlamı deniz kuşu olan Seabird Havayolları uçuşa başladığında, bugüne kadar Türkiye’de çok sayıda kişi, yalnızca filmlerde gördüğü deniz uçağıyla seyahat etme imkanına kavuşacak.

Seabird Havayollarının denizden denize uçuşları gerçekleştireceği, 19 kişilik çift motorlu Twin Otter uçakları sadece suya iniş kalkış yapmakla kalmıyor, bir kaç saatlik bir çalışma sonucu floatları çıkarılarak yerine takılabilen tekerlekler sayesinde toprak zemine ya da kızakları sayesinde kara bile iniş yapabiliyor.



 

Editör: TE Bilişim