Gökpınar Gölü'nün Turizme Kazandırılması Çalışmaları 

Sivas'ın Gürün ilçesinde, turkuaz rengi ve büyüleyici doğasıyla göz kamaştıran Gökpınar Gölü'nün turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor. 
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar'ın turizme kazandırılması ve etrafının bir doğa parkı görünümüne kavuşturulması için bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sivas Valiliği, Çekül Vakfı ve Gürün Kaymakamlığınca başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Dipten, kaynaklarla beslenen, derinliği 25 metreyi bulan, çok temiz ve duru suya sahip, turkuaz rengi ve büyüleyici doğasıyla göz kamaştıran göl, birçok yerli ve yabancı turistin yanı sıra doğa fotoğrafçılarının da uğrak yeri oluyor.

Doğal akvaryum görünümündeki gölün, çevre düzenleme ve peyzaj projesi kapsamında yapılacak çalışmalarla turizme kazandırılması planlanıyor.

Kıyısında alabalık tesislerinin yanı sıra mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 8 yatak kapasiteli konaklama yerinin bulunduğu, kayık ve sandalla gezi imkanı sunulduğu, dalış eğitimlerinin verildiği gölün, çalışmaların tamamlanmasıyla kısa sürede turizm merkezlerinden olması hedefleniyor.

-''ORTA ANADOLU'NUN EN BÜYÜK DOĞA PARKI OLACAK''-

Çalışmalar hakkında AA muhabirine bilgi veren Gürün Kaymakamı Davut Gül, Gökpınar Gölü'nün turizme kazandırılması ve işlevinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında yürütülen çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen ödenekle çalışmaların etap etap yürütüldüğünü ifade eden Gül, proje kapsamında doğa harikası gölün etrafında otel, yüzme havuzları, tenis kortu gibi pek çok tesisin yapılacağını belirtti.

Gül, şunları kaydetti:

''Bu proje Gürün için oldukça önem arz ediyor. Proje tamamlandığında Gökpınar, toplam 120 bin metre karelik alanı ile Orta Anadolu'nun en büyük doğa parkı olacak. Gürün, Gökpınar Doğa Parkı ile hak ettiği noktaya çıkarak turizmdeki çıtasını yükseltecektir. Gökpınar, proje tamamlandığında buraya gelen insanların her türlü ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte olacaktır. Ziyaretçiler gölün etrafındaki gezinti alanlarında stres atıp, sunulan imkanlardan yararlanacak. Konaklama, sportif faaliyetler, restoran gibi hizmetler gölün güzelliğiyle birleştiğinde ortaya harika bir görüntü çıkacaktır. Doğal güzelliğinin yanı sıra göl, sunulan imkan ve verilecek hizmetlerle de adını dünyaya duyuracaktır.'' (aa)

DenizHaber.Com
 

Editör: TE Bilişim