M/V Gökhan Kıran'a Korsan Saldırısı

Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme bakanlığı AAKKM Merkezinden yapılan açıklamada; '29.05.2013 günü Umman denizi Hürmüz bogazi yakinlarinda seyreden GÖKHAN KIRAN isimli Türk bayrakli gemiye deniz haydutlarinin saldiri tesebbüsünde bulunmalarinin ögrenilmesini müteakip bölgede seyreden TCG GÖKOVA isimli firkateyne ve Iran sahil güvenligine bilgi verilmistir. Bir süre sonra deniz haydutlarinin takibi biraktigi ve Iran sahil güvenligine ait bir botun gemiye refakat ettigi ögrenilmistir. Ilgili gemi emniyetli bir sekilde BAE fujairah limanina dogru seyretmektedir.' denildi.

Hintli Gemi Sökümcülere Satılmıştı

Türk Bayraklı 1985 yılı yapımı dökme yük gemisi M/V Gökhan Kıran; Hindistan gemi sökümcülerine 440 Dolar/LDT gibi rekor bir fiyatla satıldı. 

Kaza Tarihi 29.05.2013 Bölge ULUSLARARASI Yaralı 0
Kaza Saati 16.51 Kaza Yeri Umman denizi hürmüz bogazi Hasta 0
Kaza Tipi Deniz Haydut Saldirisi Koordinatları Enlem:25  31 K Boylam: 057  23 E Kayıp 0
Kaza Nedeni   Çevre Kirliliği YOK Ölü 0
Operasyona katılan birim DIGER     Kurtarılan 0

Geminin Adı GOKHAN KIRAN GRT 22446
IMO Numarası 7433696 Tam Boy 194
Bayrağı TÜRKIYE Geminin Yaşı  
Tipi DÖKME YÜK GEMISI Yük Durumu BOS
İmal Yılı 1985 Yük Tipi  
Mürettebat   Pilot Gemide BILINMIYOR

Düşünceler (Sonuç) :
29.05.2013 günü Umman denizi Hürmüz bogazi yakinlarinda seyreden GÖKHAN KIRAN isimli Türk bayrakli gemiye deniz haydutlarinin saldiri tesebbüsünde bulunmalarinin ögrenilmesini müteakip bölgede seyreden TCG GÖKOVA isimli firkateyne ve Iran sahil güvenligine bilgi verilmistir. Bir süre sonra deniz haydutlarinin takibi biraktigi ve Iran sahil güvenligine ait bir botun gemiye refakat ettigi ögrenilmistir. Ilgili gemi emniyetli bir sekilde BAE fujairah limanina dogru seyretmektedir.

 

Editör: TE Bilişim