GÖKÇE ADA'DA KOMANDOLAR EKMEK DAĞITTI!

Gökçeada 4 gündür elektriksiz, komandolar halka ekmek dağıttı..
 
Gelibolu’da enerji nakil hattındaki kopma nedeniyle adada 4 gündür yaşanan elektrik sıkıntısı hayatı çekilmez hale getirdi

Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi elektrikli ev aletlerini kullanamayan, güneş batınca tamamen karanlığa gömülen ada halkı, fırınların da çalışmamasıyla ekmek sıkıntısı çekmeye başladı. Gökçeada 5’inci Komando Alayı Komutanı Piyade Kurmay Albay Lütfü İhsan Yanık’ın talimatıyla devreye askerler girdi. Komandolar, ilçe merkezi ve çoğunluğu Rum asıllı olan vatandaşların yaşadığı Zeytinli, Tepeköy, Dereköy, Şahinkaya, Uğurlu ve Şirinköy’de 2 bine yakın ekmek dağıttı. Gökçeada’da 31 Aralık’tan itibaren süren kesintiyle ilgili bilgi veren Çanakkale TEDAŞ Müessese Müdürü Volkan Arpacı şunları söyledi:

Tek faz devre dışı

“Gelibolu Yarımadası’nda Kum Liman önlerinden başlayıp deniz altından Kefaloz Koyu’na dek uzanan enerji nakil hattının 1600’üncü metresinde arıza tespit ettik. Problem tek fazın devre dışı kalması olarak gözüküyor. Bunun tamiratı uzun sürecek bir çalışmayla mümkün. Geçici olarak, Gökçeada ilçemize jeneratör takviyesi yaptık. Adanın bir bölümünün enerji ihtiyacını böyle karşılayacağız. Önümüzdeki günlerde, adanın tamamına yetecek yeni bir jeneratörle soruna çözüm gelecek.” Bu arada, hava muhalefeti nedeniyle adaya son üç gündür sadece 1 feribot seferi yapılmasına karşın, elektrik sıkıntısını duyan jeneratör satıcıları fırsatı kaçırmadı. Adaya akın eden satıcılar 1 KW gücündeki jeneratörleri 250 TL’den satışa sunmaya başladı. Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, TEDAŞ ekiplerinin sağlam fazları besleyip köylere elektrik vermeye çalıştığını ancak sonuç alamadığını ifade etti. 3 jeneratörün yerleştirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Atalay, “Bunların devreye girmesiyle 2 bin 200 kilovata yakın güç olacak. Arıza giderilinceye kadar adanın enerji ihtiyacı bu jeneratörlerle karşılanacak” dedi. Atalay, jeneratörlerin devreye girmesiyle Gökçeada’nın 4’te 3’lük bölümüne elektrik verilmesinin planlandığını söyledi.

ASKERLER İMDADA YETİŞTİ

Kışın 10 bin, yazın 20 bin kişinin yaşadığı Gökçeada’da halk kendilerine ekmek dağıtan askerlere teşekkür etti.

Görevlilerin arızayı gidermek için gösterdiği çabalardan henüz sonuç alınamadı.

Editör: TE Bilişim