Türk kargo gemisinin 28 Aralık 2014 yılında başka bir gemiyle çarpıştıktan batması sonrası kaybolan gemi mürettebatından Yiğit Küçükbıyık'ın cenazesi olayın yaşandığı tarihten 5 ay sonra Ancona şehri yakınlarında bulundu.

Cesedin kayıp gemi personeli Küyükbıyık olduğunun tespiti üzerine cenaze yakınlarına teslim edilerek Türkiye'ye getirildi.

Uşak'a getirilen Türk denizcinin cenazesi ilk olarak Sivaslı ilçesindeki evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra Türk bayrağına sarılı Küçükbıyık'ın cenazesi ikindi namazında Gölbahçe camine getirildi. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Yiğit Küçükbıyık'ın cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Hayatını kaybeden denizcinin kardeşi, Harun Küçükbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zorlu bir sürecin ardından kardeşini evine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gemi kazasının ardından yaşadıklarını göz yaşı içinde anlatan Harun Küçükbıyık, "İtalyan yetkililer kaza sonrası arama çalışmalarına gerekli özeni göstermedi. Belki kardeşim sağ bulunabilecekken bulunamadı. 24 Mayıs'ta kazanın meydana geldiği Revenna şehrinin yaklaşık 150 kilometre güneyindeki Ancona şehri yakınlarında cesedi bulundu. Ancak kimlik tespit çalışmaları bu güne kadar sürdü. Yaklaşık 4 ay süren kimlik tespit çalışmaları sonuçlandı ve en sonunda cenazeyi teslim aldık" dedi.

Küçükbıyık, cenazenin Türkiye'ye getirilme sürecinde zorluk yaşadıklarını anlatarak, firma yetkililerinin kendilerin yardımcı olmadığını ifade etti.

- Olay

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında 28 Aralık günü meydana gelen kazada Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisindeki iki kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi kaybolmuş, mürettebattan 5 kişi kurtarılmıştı.

Editör: TE Bilişim