Hayalet gemi jilet olacak 

Şubat ayında Dikili'nin Çandarlı sahilinden fırtınanın etkisiyle mürettebatsız olarak 25 deniz mili sürüklenip Karaburun Mordoğan'daki balıkçı barınağında karaya oturan ve "hayalet gemi" adı verilen "Gofer B" adlı gemi, pazartesi günü Aliağa'daki gemi söküm tesislerine götürülecek.

Gemiyi satın alan şirketin sahibi Fahrettin Şen, gemideki onarımların son aşamaya geldiğini belirterek, pazartesi günü Aliağa'ya götürmeyi planladıklarını söyledi.

Deniz kirletilmeyecek

Geminin birçok kez fırtına yüzünden sürüklendiğini ifade eden Fahrettin Şen, bu nedenle su altındaki bölümünde delik ve çatlaklar oluştuğunu bildirdi.

Çatlakları kaynakla kapattıklarını dile getiren Şen, ambar kapaklarının üzerinde delikler açıp su birikip birikmediğini kontrol edeceklerini kaydetti. Makine dairesinin de su aldığını belirten Şen, gerekirse o suyu da boşaltacaklarını bildirdi. Denizde herhangi bir kirlilik yaratmamak için buradaki suyu vidanjörlere aktaracaklarını bildiren Şen, "Pazartesi günü bir römorkör ile gemiyi Aliağa'ya götüreceğiz. Burada gemi sökülüp parçalanacak" dedi.

Editör: TE Bilişim