Göcek Koyu ihalesinde yürütmeyi durdurma kararı

Mahkeme, ihaleye çıkılan Göcek'teki 4 koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Göbün'ün ardından Küçük Sarsala'nın da yürütmesini durdurdu.

Göcek Koyu ihalesi mahkeme 142 Muğla 2'nci İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Göcek'teki 4 koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Göbün'ün ardından Küçük Sarsala'nın da yürütmesini durdurdu.

Müracatı yapılan Akbük Koyu'nun da yürütmesinin durdurulmasının beklendiği bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 'Göcek Koyları' olarak bilinen Akbük, Bedri Rahmi (Taşyaka) geçen 26 Mart, Göbün ve Küçük Sarsala'yı ise 27 Mart'ta ihaleye çıkardı. Kapalı zarf usülü teklif ve açık artırma yöntemiyle, Akbük KDV ve diğer masraflar dahil yıllık 1 milyon 770 bin liraya, Taşyaka ise 1 milyon 780 bin liraya Dalaman'da kafeterya işleten Hüseyin Gülen tarafından kiralandı.

12 kişinin teklif verdiği Göbün Koyu'nun ihalesini, yıllık KDV ve diğer masraflar dahil 3 milyon 737 bin liraya İlyas Kaba kazandı. 8 kişinin teklif verdiği Küçük Sarsala ihalesini ise yine KDV ve diğer masraflar dahil yıllık 3 milyon 353 bin lira veren mevcut işletmecilerinden Ramazan Çil kazandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların kendilerine geçtiğini, koyların Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkılamayacağı ileri sürülerek iptali ve yürütmenin durdurulması istedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı başvuru sonucu Muğla 2'nci İdare Mahkemesi ihalenin ertesi günü Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesi için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Aynı mahkeme dün (Pazartesi) Göbün, bugün de Küçük Sarsala Koyları'nın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Göcek Koyları'ndan dördüncüsü olan Akbük ile ilgili yapılan ihalenin iptali ve yürütmesinin durdurulmasıyla ilgili başvuru için de benzer bir kararın çıkmasının beklendiği bildirildi.

Editör: TE Bilişim