Göcek Koyları İçin Dava Açılıyor

Muğla ilinin Göcek Bölgesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kiralanacak ve yapılaşmaya açılacak Bedri Rahmi, Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala Koyları için Muğlalı çevrecilerden tepki geldi.

İhale yoluyla kiralanacak koylar için dava açılacak. Dalyan İztuzu'ndaki çevrecilerin avukatı Berna Ulutaş, Akbük ve Taşkaya koylarının ihalesinin yarın (26 Mart), Göbün ve Küçük Sarsala koyunda ise ihalelerin 27 Mart’ta yapılacağına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu alanların mesire yeri yapılmasıyla ilgili iptal davası açacağız. Mesire yeri olarak tescil edilmelerine karşıyız. Ayrıca ihaleleri de takip edeceğiz. Daha önce buralar 2-3 yıllığına işletmeye veriliyordu. Şimdi 29 yıllığına verilmelerini çok uzun buluyoruz. Bakanlık denetleyeceğini söylüyor ama para cezası kesmesi etkili değil.

'BİLAKİS ORMANLARI KORUYOR'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Göcek koylarının ihaleyle kiralanması ilişkin yaptığı “Bu alanlar sadece vahşi doğa için değil, aynı zamanda insanlarımızın istifadesine sunulması içindir. Orada koşu alanları, dinlenme mekanları olması gerekir. Bunlar ormanı tahrip etmiyor bilakis ormanı koruyor” açıklamasına da çevreciler tepki gösterdi.

İŞLETMEYLE KORUNAMAZ

Ege Çevre Platformu Üyesi ve avukatı Arif Ali Cangı, ihaleden dönülmesini talep ettiklerinin altını çizerek, “Çok da şaşırtıcı değil. AKP hükümeti ve bakanlarına uygun bir açıklama. AKP’nin ekoloji ve ekonomi politikalarının yansıması niteliğinde. Yıllardır koruma kullanma dengesi adı altında doğal varlıkların işletmeye açılması söz konusu. Göcek’te yapılmak istenen budur. Göcek koyları gibi doğal alanlar ihaleye açılıp işletmeye verilerek korunamaz. Bu ihaleden dönülmesi, bölgenin korunmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim