“ Göcek Boat Expo hedefine ulaştı”

Tüm Türkiye’nin heyecanla beklediği, uzun süredir hazırlıklarını yaptığı Göcek Boat Expo, 1. Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı Göcek Belediye Marina’da kapılarını yat tutkunlarına açtı. Açılışa Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak,  T.C Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, T.C Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızırreis Deniz, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Muğla protokolü mensupları ve çok sayıda firma yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak söz alan Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna “Göcek Belediyesi ve Thames Yachting’in fikriyle hayata geçen bu proje, Tunajans’ın 25 yıllık fuarcılık deneyimiyle birleşerek yoğun bir sinerji ortamı oluşturmuş ve destekleyen tüm kuruluşlarımız sayesinde de başarılı bir şekilde ilerlemiştir. İlk senesi olmasına rağmen fuarımızın gördüğü bu ilgi bizleri oldukça memnun etmiştir. Katılımcılarımızın Göcek’e ve fuarımıza sahip çıkmaları bizleri şevklendirmiş ve fuarın güzel bir geleceği olacağının sinyallerini vermiştir.” dedi.

Tuna, 10 bin ziyaretçiyi hedeflediklerini belirtirken, katılımcı sayılarının temsilciliklerle birlikte 165 Olduğunu dile getirdi.

Fatih Tuna’dan sonra söz alan Göcek Belediye Başkanı Şatır ise Göcek’te böylesi bir etkiliğin yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Naiboğlu “Amatör denizciliği desteklemek için sektörün önünü açmaya çalışıyoruz ve her zaman bu tip etkinlikleri destekliyoruz” dedi.

Katılımcılar fuardan memnun

Tüm yat tutkunlarını bir araya getiren Göcek Boat Expo katılımcıları, hiç böyle bir fuar beklemediklerini, umduklarından çok daha iyi bir fuar olduğunu, pek çok iş bağlantısı gerçekleştirdiklerini ve uzun zamandır görüşemedikleri müşterilerle yüzyüze iletişim kurma olanağı yakaladıklarını dile getirdiler.

Göcek Boat Expo kapsamında pek çok etkinlik gerçekleştirildi

“Deniz kirliliğİ ve Göcek” konulu panelde Türk Deniz Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk panel yöneticiliğini üstlendi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Deniz ve İçsu Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncer Katagan, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melih Ertan Çınar, Deniz Temiz Derneği Genel Sekreteri Levent Ballar, Göcek Liman Başkanı Raşit Velioğlu, Gazeteci – Yazar, Ekonomist Meriç Köyatası panelist olarak yer aldılar.

Tekne turunda Göcek koylarının tadını çıkardılar.

Göcek Boat Expo kapsamında gerçekleştirilen tekne turunda, protokol mensupları, Göcek’in eşsiz koylarında ve turkuaz sularında keyifli bir yolculuk yaptı.

Katılımcı ve ziyaretçiler imza gününde buluştular.

Turgay Noyan, Hakan Öge ve Meriç Köyatası hayranları için fuarın ikinci günü imza gününde buluştular. Yazarlarla sohbet etme olanağı yakalayan kişiler bol bol fotoğraf çektirdiler.

Yüzde yüze yakın müşteri memnuniyetiyle sonuçlanan fuarı, 5 günde toplam9 bin 262 kişi ziyaret etti.

 

Editör: TE Bilişim