Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneğinin başarısı

"Global Spirit"  isimli dev gemi Aliağa'da sökülecek.

Denizhaber   "Global Spirit" isimli geminin Aliağa'da faliyet gösteren  Şimşekler Holding tarafından satın alındığı ve söküm için yakın zamanda Aliağa'ya getirileceği bilgisini aldı.

Bu bilgiyi teyit etmek için görüştüğümüz GEMİSANDER Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin Çeviker bu bilgiyi doğrulayarak Denizhaber'e şu açıklamalarda bulundu:

" Türkiye Gemi Geri Dönüşüm konusunda, çevre ve iş sağlığı uygulamaları  konusunda lider ülke konumundadır. 2009 yılında diplomatik konferansta imzalanan gemilerin çevre ve iş sağlığına uygun gemi dönüşümü HongKong Sözleşmesi ve 2013 yılında yürürlüğe giren AB Gemi Söküm Yönetmeliği gereklerini yerine getiren bir ülkedir. AB Çevre Komisyonu'nun Mayıs ayında tesislerimizde yaptığı incelemeler Türkiye'nin her bakımdan sözleşme ve yönetmeliğe uyumlu çalışan bir ülke olduğunu göstermiştir. AB Yönetmeliği kurallarına göre çevre ve iş sağlığına uygun gemi dönüşüm yapmayan ülkelere AB ülkelerine ait gemilerin gönderilmemesi konusunda yaptırımlar mevcuttur. O kapsamda "Global Spirit" isimli geminin AB çevre örgütlerinin yoğun baskıları sonunda son anda Hindistan'a gitmesi engellenmiştir. Gemi önümüzdeki aylarda ülkemizde geri dönüştürülecektir." dedi.


 

Editör: TE Bilişim