Global Yatırım Holding Lizbon Limanı’nı Devraldı

Global Yatırım Holding Lizbon Kruvaziyer Terminali devir işlemleri ve Creuers hisselerinin devri işlemine ilişkin açıklamada bulundu.

Global Yatırım Holding, şirketin bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin Lizbon Kruvaziyer Terminali'nin fiziki devir işlemlerini tamamladı. Creuers hisselerinin devri işlemine yönelik izin ve ön şartlarla ilgili hazırlıkların ise devam etmekte olduğu bildirildi. Global Yatırım Holding'in KAP açıklaması şöyle:

''Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman"), RCL Cruises Ltd. ("RCL"), Creuers del Port de Barcelona, S.A. ("Creuers") ve Grupo Sousa - Investimentos SGPS LDA ("Sousa") ile birlikte kurdukları Ortak Girişim Grubu vasıtasıyla, Lizbon Kruvaziyer Terminali Kamu Hizmeti İmtiyazının Sınırlı İhale Yöntemiyle İhalesi'nde ("İhale") kazanan taraf olmaları sebebiyle İhale'ye ilişkin İmtiyaz Sözleşmesi'nin 18.07.2014 tarihinde imzalandığını 18.07.2014 tarihli özel durum açıklamamızla kamuoyuna duyurmuştuk. Global Liman, İhale kapsamında, Lizbon Kruvaziyer Terminali'nin, Ortak Girişim Grubu'nun kurmuş olduğu LCT-Lisbon Cruise Terminals, LDA ünvanlı şirkete Lizbon Liman Başkanlığı tarafından fiziki devir işlemlerinin 26 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştiğini Şirketimiz'e bildirmiştir. Devir işleminin tamamlanmasından sonra, Lizbon Kruvaziyer Terminali'nin inşaasına başlanacak olup, 24 ay içerisinde inşaatın tamamlanması beklenmektedir. Lizbon Kruvaziyer Terminali, 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak olup 13,000 m2 kapalı alan olmak üzere açık alanlar da dahil toplam 16,618.9 m2 alana kurulacaktır. Lizbon Kruvaziyer Terminali'nin toplam rıhtım uzunluğu 1425 metredir.

Öte yandan, Global Liman'ın RCL Cruises Ltd. ile ("RCL") ortak olduğu Barcelona Port Investments, S.L ("BPI")'ın, Barselona Limanı'nı işleten ve Malaga Limanı'nın %80 hissesi ile Singapur Limanı'nın %40'ı hissesine sahip olan Creuers del Port de Barcelona, S.A. ("Creuers")'te hali hazırda % 43 oranında hissedar olduğu ve BPI ile yapılan görüşmelerde, izin ve önşartların tamamlanmasını müteakip, BPI'ın Creurs'in %57 oranındaki bakiye hissesini devir alması ve eşzamanlı olarak Global Liman'ın BPI'daki mevcut hisse oranının %62'ye çıkarılması hususunda (her iki işlem birlikte "Hisse Devri") mutabakata varılarak 8 Temmuz 2014 tarihi itibariyle sözleşme imzalandığını ve böylelikle, Hisse Devri'nin tamamlanması ile birlikte Global Liman'ın BPI'daki hisse oranının %62, BPI'in Creurs'deki hisse oranının %100 olacağını 08.07.2014 tarihli özel durum açıklamamızla kamuoyuna duyurmuştuk.

Global Liman, Creuers hisselerinin devri işlemine yönelik izin ve ön şartlarla ilgili hazırlıkların devam etmekte olduğunu ve Creuers hisselerinin devri işleminin yaklaşık ortalama 88 milyon Euro bedelindeki değerleme üzerinden yapılacağını Şirketimiz'e bildirmiştir. Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edecektir.''

Editör: TE Bilişim