Global Liman halka arz edilecek

Global Yatırım Holding, Gloabal Liman İşletmeleri'nin halka arzına karar verdi.

Global Liman'ın % 36.4'inin (ek satış dahil %41.8'inin) halka açılmasına karar verildi. Şiket sermayesinin 66.253.100 TL'den 90.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek toplam 23.746.900 TL'ye tekabül eden paylar ile beraber toplam 37.658.935 TL nominal değerli Global Liman payları halka arz edilecek.

Global Yatırım Holding konu ile ilgili KAP açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

''12.01.2015 tarihli özel durum açıklamamız kapsamında Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman"), kayıtlı sermaye sistemine geçmesine ve halka arz çalışmalarına yönelik olarak Şirket Esas Sözleşmesi'nin ilgili maddelerinin tadil edilmesi hususunda Sermaye Piyasası Kurulu'ndan ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinler alınmış ve 12.03.2015 tarihinde yapılan Genel Kurul'da da esas sözleşme değişiklikleri kabul edilmiştir.

Genel Kurul'un ardından bugün toplanan Şirketimizin ve Global Liman'ın Yönetim Kurullarında; Global Liman paylarının halka arz edilmesi amacıyla kayıtlı sermaye sistemi içerisinde çıkarılmış sermayesinin 66.253.100,-TL'den 90.000.000,-TL'ye artırılmasına, artırılan sermaye nedeniyle ihraç edilecek toplam 23.746.900,-TL'ye tekabül eden payların halka arz kapsamında satılmasına karar verilmiş olup, bu kapsamda Şirketimizin Global Liman'ın sermayesinde sahip olduğu 9.000.000,-TL nominal değerli payların da halka arz kapsamında satış yoluyla ve ek talep olması durumunda ilave 4.912.035,-TL nominal değerli payların da halka arz kapsamında ek satışa konu olmasına ve böylece toplam 37.658.935,-TL nominal değerli Global Liman paylarının Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili Tebliğ hükümleri doğrultusunda halka arz edilmesine onay verilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na, Borsa İstanbul A.Ş.'ne, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.'ne ve sair resmi kurumlara başvuru yapılmasına karar verilmiştir.

Gerekli onay için bugün Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılacaktır. Global Liman, şirket paylarının halka arz edilmesi amacıyla, Global Koordinatörler ve Uluslararası Bankalar (Joint Global Coordinators and Joint International Bookrunners) olarak Bank of America Merrill Lynch (BofAML) ve Citigroup Global Markets Limited (Citi) liderliğinde, Yerel Yatırım Bankaları (Domestic Bookrunners) olarak Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş., İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Eş Yöneticiler olarak Renaissance Capital Ltd. ve ÜNLÜ & Co'dan oluşan konsorsiyumun; konsorsiyumun hukuk danışmanı olarak Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP ile Paksoy Ortak Avukat Bürosunun; ve Global Liman'ın hukuk danışmanı olarak Baker McKenzie LLP ile Esin Avukatlık Ortaklığı'nın atandığını Şirketimize bildirmiştir. Bu halka arzda ÜNLÜ & Co Şirketimize danışman olarak hizmet verecektir. ''

Editör: TE Bilişim