Girne Üniversitesi Yatay Geçiş ile Öğrenci Alacak...

Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Denizcilik Yüksekokulu ile Denizcilik Meslek Yüksekokulu’na Yatay Geçiş ile öğreci kabulüne başladı.

Bir başka yükseköğrenim kurumunda Denizcilik ile ilgili bir bölümde eğitimlerine devam eden öğrenciler Girne Üniversitesi’ne yatay geçiş yapabilecekler.

Girne Üniversitesi (University of Kyrenia) Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ne bağlı Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Fakültesi’ne bağlı Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Deniz Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Denizcilik Yüksekokulu’na bağlı Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, Denizcilik Meslek Yüksekokuluna bağlı Deniz, Ulaştırma ve İşletme (Güverte), Deniz ve Liman İşletmeciliği, Gemi Makinaları İşletme bölümlerine yatay geçiş için başvurabilecekler.

Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu’dan alınan bilgiye göre, günümüzün öncü sektörlerinin başında gelen denizcilik sektöründe vermiş olduğu nitelikli ve kaliteli eğitimle Yükseköğrenim kurumları arasında seçkin bir yeri olan Girne Üniversitesi’nin yatay geçişle alacağı öğrencilere cazip imkanlar sunduğunu ve başvuru yapan öğrencilerin okudukları yükseköğrenim kurumunda sahip oldukları akademik ve ekonomik hakların aynen Yakın Doğu Üniversitesi’nde de geçerli olacak.

Girne Üniversitesi’ne yatay geçiş yapacak öğrencilerin özel burs uygulamasından da yararlanabileceklerini ifade eden Prof. Dr. Salihoğlu , tüm yatay geçiş yapmayı düşünen öğrencileri özel yatay geçiş koşulları ve Girne Üniversitesi’ndeki sosyal ve akademik hayat hakkında bilgi almaya davet etti.

Yatay geçiş koşulları ile özel burs imkanları hakkında detaylı bilgiye www.girne.edu.tr web sayfasından veya 223 64 64 no’lu (dahili 215-223-403) telefondan ulaşılabilir.

Editör: TE Bilişim