3 Nisan'da Nijerya, Lagos'un yaklaşık 305 deniz mili güneyinde Gine Körfezi'nde Arch Gabriel isimli Marshall Adaları bayraklı 61.300 dwt'lik dökme yük gemisi korsan saldırısına uğradı.

Pazar günü meydana geldiği bildirilen olayda Gine Körfezi'nde üç aydan uzun bir süre sonra ilk kez korsanların bir gemiye çıktığı bildirildi. Diğer yandan geminin ve mürettebatın güvende olduğu açıklandı.

Ayrıntılar belirsizliğini koruyor ancak Dryad, korsanların gemide yaklaşık dört saat geçirdiklerini, bu süre zarfında mürettebatın saklandığı güvenli alana erişmeye çalıştıklarının anlaşıldığını belirtti.

Edinilen yeni bilgilere göre olay günü İtalyan Donanması fırkateyni LUIGI RIZZO'nun sürüklenen dökme yük gemisinden 280 nm uzaklıkta olduğu ve gemi tarafından gönderilen tehlike sinyaline yanıt vererek bölgeye seyrettiği belirtildi. Fırkateynden havalanan bir helikopter ile gemiye özel operasyon timi gönderildi. Ancak askerler gemiye çıktığında korsanların kaçmış olduğu anlaşıldı. Mürettebat, korsanlar tarafından hasar gören ekipmanları onardıktan sonra ARCH GABRIEL'in tekrar ticari seyrine başladığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim