Bir kargo gemisi, Benin açıklarında korsanların en son hedefi oldu. Bu saldırı, Gine Körfezi'ndeki petrol sahalarında diğer bir gemiye yapılan bir saldırıdan sadece bir gün sonra geldi.

Son olayda, güvenlik firması Dryad, ağır silahlı militanların Pacific International Lines'ın 27.379 DWT genel kargo gemisi Kota Budi'ya bindiğini bildirdi.

Muhtemelen kaptan da dahil olmak üzere mürettebat üyesi olarak çalışan beş Çinli vatandaşın Singapur bayraklı gemiden kaçırıldığı bildirildi. Gemide on beş mürettebatın durumunun iyi olduğu söyleniyor.

Saldırı, 2 Temmuz günü gece yarısı civarında gerçekleşti. Gemi, Nijerya'nın Warri limanından kalktıktan sonra, Benin Cotonou limanından yaklaşık 150 mil uzakta olduğu bildirildi.

Dryad, bunun 2020 yılında bölgedeki yedinci olay olduğunu bildiriyor. Bu yıl Batı Afrika dışındaki olaylarda toplam 78 kişinin kaçırıldığı bildiriliyor. Dryad, kaçırma olaylarının bu yıl yüzde 26 daha yüksek olduğunu bildirdi.

Bölge son yıllarda korsan saldırıları ile meşhur oldu. Uluslararası Ticaret Odası’nın Uluslararası Denizcilik Bürosu (IMB) 2019 yılı korsanlık raporunda Gine Körfezi’ndeki mürettebat kaçırılmasında endişe verici bir artı olduğunu vurguladı. IMB raporuna göre, Gine Körfezi'nde kaçırılan mürettebat sayısı 2019'da yüzde 50'den fazla arttı ve 121 denizciye ulaştı.

Editör: TE Bilişim