Volga Nehri’nde 10 Temmuz’da meydana gelen feci gemi kazasının ardından Rusya’da gezinti tekne ve gemilerine katı kural ve sıkı kontroller getirilmesi için adım atılmaya başlandı.

İnterfaks ajansının haberine göre, konu ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı’nın öneri ve girişimi Başbakan Vladimir Putin tarafından destek gördü.

Yeni getirilmesi planlanan kurallara göre, denetleme birimleri daha sık bir şekilde yolcu taşıması gerçekleştiren şirketleri denetleyebilecek. Şu anda geçerli kanuna göre şirketler 3 yılda bir defa denetlenebilirken, plan dışı denetlemelerin olabileceği ve bunun için savcılıktan izin alınacağı bildiriliyor. Ayrıca, bu kanuna ulaşım araçlarında herhangi bir zaman denetleme yapılabileceği şeklinde ayrıcalıklı bir durumun eklenmesi de düşünülüyor.

Zorunlu Sigorta

Ulaştırma Bakanlığı yeni önlemler kapsamında ülke içerisindeki gezinti tekne ve gemilerdeki yolculara zorunlu sigorta getirilmesini de teklif ediyor. Bu önerinin kabul görmesi ve onaylanması durumunda şu anda hayatını kaybedenlerin ailesine devlet değil, ulaşım şirketleri ödeme yapacak. Böyle bir tazminatın da kişi başına 2 milyon ruble olacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim