TAKSİM Gezi Parkı’nda başlayıp Türkiye geneline yayılan eylemlerin Antalya’da yürütülen ayağı, Kaleiçi Yat Limanı’ndaki günübirlik tekne turlarını olumsuz etkiledi. 

Eylemler nedeniyle yabancı turistler Kaleiçi’ne inmekten vazgeçince tekneler müşteri bulamaz hale geldi. Gezi Parkı eylemlerinin yat sezonunun hareketleneceği döneme denk geldiğini söyleyen Antalya 200 Nolu Yatçılar ve Yelkenciler Kooperatif Başkanı Ahmet Dursun, "Sezona biraz düşük başlamıştık. Son dönemdeki havalar da bizi olumsuz etkilemişti. Ama eylemler daha fazla etkiledi" dedi.

BU YILKİ HEDEF 3 MİLYON

Avrupa’daki acentelerin turistlere ’otelden çıkmayın’ çağrısı yaptığını ifade eden Ahmet Dursun, "Onlar da haklı olarak otelden çıkmıyor. Normalde turist Kaleiçi’ne akşam üzeri iniyor. Ama eylemlerden dolayı Cumhuriyet Meydanı ve Kaleiçi’ne giremiyor. Yatçılar olarak bu sezon 3 milyondan fazla turist bekliyorduk. Geçen sezon günde 6-7 kez tura çıkıyorduk. Şimdi 1 turu zor yapıyoruz" diye konuştu.

YATÇI YERLİ TURİST BEKLİYOR

Kaleiçi Yat Limanı’nda kapasiteleri 12 ile 200 arasında değişen 54 tekne bulunduğunu aktaran dernek başkanı Dursun, geçen yıla oranla fiyatlarda indirim yapmalarına rağmen müşteri bulmakta ciddi sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Taksim Gezi Parkı eylemcilerine saygı duyduğunu, ancak eylemler nedeniyle işlerinde azalma meydana geldiğini vurgulayan Ahmet Dursun, eylemcilere sağduyulu davranmaları ve Antalya turizmini göz önüne almaları çağrısı yaptı.

BİR KÖPEKLER BİR BİZ KALDIK

Eylemlerin dışında okullar kapandıktan sonra yerli turistte de hareketlilik yaşanmazsa esnafın zor günler yaşayacağını kaydeden Başkan Dursun, "Böyle giderse nalları dikeceğiz. Eskiden gece ikiye kadar çalışıyorduk. Şimdi ’güneş battı, turizmciler yattı’ oluyor. Şu an Yat Limanı’nda bir sokak köpekleri bir de biz kaldık" diye konuştu.

FİYATLAR DÜŞTÜ

Ahmet Dursun, ayrıca tekne turu fiyatlarında geçen yıla oranla ciddi indirimler yaptıklarını söyledi. Geçen yıl kişi başı 10 lira olan 2 saatlik turun 7.5 lira, geçen yıl 5 lira olan 1 saatlik turun ise 3.5 liraya düştüğünü dile getiren Ahmet Dursun, 6 saatlik turların ise geçen yıl 35 lira olan kişi başı ücretini bu yıl 20 liraya indirdiklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim