Geza Dologh'tan Mevlana'lı Açılış 

Yeni çalışma döneminde ilk konuşmasını İzmir Denizci Evlerin açılış töreninde yapan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh; Mevlana'dan bir dörtlük okudu.

Geza Dologh seçimlerden önce DenizHaber.Com İzmir Muhabiri Eylül Çetinkaya'nın yaptığı röportajda "Kendisine Mevlana'yı rehber edindiğini" söylemişti. Dologh, okuduğu şiirde seçimden sonra da Mevlana'nın izinde olduğunu gösterdi.

Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, yaptığı konuşmada, Denizci Evi’nin kurulma aşamasından söz ederek, fikir sahibinin Bölge Müdürü Hızırreis Deniz olduğunu, Deniz Ticaret Odasının da maddi anlamda katkı sağlayarak, oluşumu desteklediğini ve projenin hayata geçirilmesini sağladığını belirtti.

Denizci üyelerden bu tür proje talepleri geldiği zaman DTO olarak destek vermeye hazır olduklarını söyleyen Dologh, DTO olarak hedeflerinin denizciliğin İzmir’de gelişmesini ve yerleşmesini sağlamak olduğunu belirtti ve bu sayede ‘Umarım bu mesaj, denizden geçimini sağlayan tüm Oda mensuplarımız tarafından bir kıvılcım olarak algılanır ve ortak projelere imza atarız’ dedi.

Projenin hayata geçmesinde onay veren Sayın Hasan Naiboğlu’na, Bölge Müdürü Hızırreis Deniz’e ve Denizci Evi’ne katkıları olan Oda mensup ve üyelerine teşekkürlerini sunarak konuşmasını sürdüren Dologh, sözlerini Mevlana’dan şu dörtlükle bitirdi:

"Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
Geriye kalan et ve kemiksin
Gül düşünür gülistan olursun
Diken düşünür dikenlik olursun."
Editör: TE Bilişim