Deniz Ticaret Odası'nda (DTO) 12 dönem başkan, 12 dönem başkan yardımcısı olarak 24 yıl hizmet veren, yaklaşık 30 yıldır denizcilik sektöründe yer alan Geza Dologh, 16 Mayıs'taki seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Dologh, meclis başkanlığına ise yeşil ışık yaktı. Dologh, "Ben yönetim kurulu başkanlığına aday değilim. Odadaki arkadaşlarım bana 'Sen bu işin duayenisin. Bize yol göstermen lazım. Denizciliğe verdiğin emeği meclis başkanlığı ile taçlandır' diyorlar. 30 senedir denizciliğin içindeyim. 12 senesi başkan yardımcısı, 12 senesi başkan olarak 24 senedir odaya, denizciliğe hizmet ettim. Meclis başkanlığı temsili bir görev. Bu göreve adayım" dedi.

DTO İzmir Şubesi'nde yönetim kurulu başkanlığına adaylığını koyan Yusuf Öztürk ise Geza Dologh'un denizcilik için yaptıklarını unutmayacaklarını söyledi.

Öztürk'ten destek

Öztürk, "Dologh, çok değerli bir insan. Onun bıraktığı yerden çıtayı daha da yükseltmek için elimizde gelen her şeyi yapacağız. Dologh'un bu şekilde düşünmesi, sektör açısından bir kazanç. Geza Dologh bir değerdir. DTO'ya çok emekleri geçti. Hala kendisinden faydalanabileceğimiz konular var. Dolayısıyla ben ve diğer başkan adayları meclis başkanlığı için onu destekleyeceğiz" dedi.
DTO İzmir Şube Başkan Yardımcısı Bülent Onural ise yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Onural, hafta sonuna kadar karar verip kamuoyuna açıklayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim