Çanakkale Boğazı ile adalar hakkında deniz ulaşımı hizmeti veren GESTAŞ'ın Genel Müdürü Mahir Sevinç, bu sene 6 gemi satın alıp filolarına dahil ettiklerini bildirdi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hakkında deniz ulaşımı hizmeti veren GESTAŞ'ın Genel Müdürü Mahir Sevinç, bu sene 6 gemi satın alıp filolarına dahil ettiklerini bildirdi.Lapseki İskelesi'nde, Seddülbahir gemisinin yolcu salonunda basın toplantısı düzenleyen Sevinç, göreve 2020 yılı başında geldiklerinde finansal analizler yaptıklarını söyledi.

Bu analizlerde, piyasa araştırmalarında her türlü detayı değerlendirdiklerini belirten Sevinç, "Şirketimizin kazançlarının büyük bir kısmının gemi kiralama bedellerine gittiğini belirledik. Bunun üzerine bilgilerimizi yönetim kurulumuzla paylaştık. İşin doğrusu, bundan önce de sayın yönetim kurulumuzun böyle bir tespitinin olduğunu ve yurt dışından gemi satın alma araştırmalarının yapıldığını da biliyoruz fakat biz en azından konunun aciliyetini, ehemmiyetini ve yöntemlerini, süreçleri nasıl yöneteceğimizi yönetim kurulumuzla paylaştığımızda, yönetimimizin desteğiyle böyle bir yola girdik." diye konuştu.

Sevinç, önceki aylarda 3 gemi satın aldıklarını, dün 3 gemi daha alıp şirket envanterine kaydettiklerini anlattı.

Editör: TE Bilişim