Avşa Adası gemisinin satışı için Ocak ayında gerçekleşen ihaleye katılan GESTAŞ, 11 yıldır GESTAŞ filosunda kiralık olarak hizmet veren Avşa Adası gemisinin yeni sahibi oldu. Böylelikle Genel Müdür Mahir Sevinç yönetimindeki GESTAŞ şirketi, 2020 yılı başından bu yana toplamda 7 gemiyi öz kaynaklarıyla bünyesine katmış bulundu. 

GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, gemi satın almalarıyla ilgili geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği basın toplantısında, şirketin gemi satın alma kararlarını verirken iki metot izlediklerinin üzerinde durmuştu. Bunlardan biri de GESTAŞ finansal havuzundaki ciroyu, karı içeride tutacak, gideri azaltacak adımlardı. Şirket, daha önceki satın alma örneklerinde olduğu gibi, filosunda kiralık olarak hizmet veren bir gemiyi daha satın alma yöntemiyle bünyesine kattı. 

Şirkete ait gemi sayısı 6`dan 13`e yükseldi

2020 yılı içerisindeki tüm gemi satın almalarını kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştiren GESTAŞ, Avşa Adası`nı da yine aynı şekilde hiç kredi kullanmadan satın aldı. 6`sı 2020 yılı içerisinde olmak üzere toplamda gerçekleştirilen 7 gemi satın almasıyla, GESTAŞ`ın kendisine ait gemi sayısı 6`dan 13`e yükseldi. GESTAŞ, 8`i kiralık olmak üzere 21 gemiyle Çanakkale Boğazı, Güney Marmara Hattı, Gökçeada ve Bozcaada`da hizmet vermeye devam ediyor.

Editör: TE Bilişim