Evcin, Ersoy’u Topa Tuttu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yalova Milletvekili İlhan Evcin partisinin il teşkilatında bir basın toplantısı düzenleyerek YTSO’da düzenlenen toplantıda Gemi Yan Sanayi OSB hakkında açıklama yapan Yalova Valisi Mehmet Ersoy’u topa tuttu.

Vali Ersoy’un açıklamalarını talihsiz olarak niteleyen Evcin, “Ben Gemi Yan Sanayi OSB’ye karşı değilim. Ancak yer seçimi yanlıştır” dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü YTSO’da konuşarak Gemi Yan Sanayi OSB ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Yalova Valisi Mehmet Ersoy’a AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin’den sert bir cevap geldi. Evcin, Ersoy’un açıklamalarını yakışıksız bulduğunu dile getirerek, “Vali Ersoy talihsiz açıklamalarda bulunmuş. Yersiz ve yakışıksız buluyorum. Herkes bir şeyi net bilmeli ben Gemi yan Sanayi OSB’ye karşı değilim. Ancak yer seçimi yanlıştır. Ben Gemi yan Sanayi OSB’nin AKSA’nın koruma bandı içerisinde ya da Tersanelerin aşağısında ayrılan bölüme kurulmasından yanayım” şeklinde konuştu.


“GESAD ARSA SİMSARLIĞI YAPIYOR”

Konuşmasında GESAD’ı da ağır bir şekilde eleştiren Evcin, “GESAD’ın son gönderdiği taahhütname ile arsa simsarlığına soyunmuştur. GESAD gönderdiği yeni taahhütname de belirtilen arsaların parsellenerek satışını yapacağını ve bu satıştan elde edilecek karın %20’sini ise İl Özel İdaresi’ne vereceğini belirtmiştir. Böylece niyet açık seçik ortaya konmuştur” dedi.

“Yalova halkı olarak bizde bir şirket kuralım” diyen Evcin, “O halde bu araziyi Yalova halkı adına kuracağımız şirketle biz satalım İl Özel İdaresine de %30 pay verelim” diye konuştu.


“HALKIN ARASINDA DOLAŞARAK HALKÇI OLUNMUYOR”

Yalova Valisi Mehmet Ersoy’a eleştirilerini yoğunlaştıran Evcin, “Ben buradan Valiye GESAD’ın değil halkın valisi olmasını öneriyorum. Halkın arasında dolaşmakla halkçı olunmuyor. Kapalı kapılar ardında GESAD’la yapılan toplantıdan halkın haberi yoktu. Bizim çıkışlarımız sonrasında halk bu konudan haberdar oldu. Neden vali 6 aydır bu konuda tutup ta Yalova’nın seçilmişlerine bilgi vermedi bunu da anlamakta zorlanıyorum” dedi.

Evcin Gemi Yan Sanayi OSB kurulmak istenen noktanın Bayındırlığın 1/50.000’lik planlarında düşük yoğunluklu konut alanı olarak görüldüğüne de vurgu yaptı.

 

Editör: TE Bilişim