Amerikan Temsilciler Meclisi Tahsisler Komitesi, Bush yönetiminin, ülkedeki bazı limanların işletmesinin Dubai merkezli bir şirkete verilmesi yönündeki kararını ezici çoğunlukla reddetti.

Başkan Bush'un Cumhuriyetçi Partisi'nin çoğunlukta olduğu komitede karar, 2'ye karşı 62 oyla alındı.

Karara göre, Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin de ortağı olduğu Dubai Ports World şirketi, Amerikan limanlarının işletimini alamayacak.

Komiteden sonra önümüzdeki hafta Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nun da benzer bir karar alması bekleniyor.

Bu da Kongre'yle Başkan Bush arasında yeni bir mücadele başlatacak. Temsilciler Meclisi Tahsisler Komitesi'nin kararının yürürlüğe girmesi için, son aşamada Başkan Bush tarafından imzalanması gerekiyor.

George Bush, Amerikan Kongresi, Dubai şirketiyle anlaşmayı engelleme yönünde bir karar çıkarırsa, bu kararı veto etme tehdidinde bulunmuştu.

Bush kararının herhangi bir güvenlik riski oluşturmadığını söylüyor. Ancak komitenin kararı, ABD'de şu sırada kamuoyunda yaygın olan tutumu sergiliyor.

Bu yüzden de sonbaharda kongre ara seçimlerinde gücünü yitirmekten endişe eden Bush yönetimi ciddi bir baskı altında.

Amerikan Kongresi üyelerinin büyük çoğunluğu, kendilerine danışılmadan bu şirkete bazı önemli Amerikan limanlarının işletmesinin verilmesini, ulusal güvenlik gerekçesiyle eleştirmişti.

Kaynak:BBC

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim