Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği'nin Cumartesi günü gerçekleşen genel kurulu sert atışmalara sahne oldu.

Genel Kurul'da esas olarak iki liste yarıştı. Listelerden birisi DEFAV Başkanı Bülent Temur'un desteğiyle yola çıkan ekip, diğeri ise önceki Başkan Selçuk Şenkal'ın oluşturduğu ekipti.

Sonuçta Bülent Temur'un desteklediği liste ipi göğüsledi. Ancak Divan Başkanlığı'nı Feramuz Aşkın'ın yaptığı Genel Kurul'da kişisel olarak Selçuk Şenkal'ı hedefleyen Bülent Temur, oldukça sert bir konuşma yaptı.

'Şenkal'a verdiği emek ve zaman için teşekkür ederim'

Gündemin öneriler bölümünde söz alan Bülent Temur; 'Bu gün DEFAMED yönetim kurulunda görev alacak kişileri 2 yıl için seçeceğiz. Bu zor görevde seçileceklere başarılar dilerim. Fakat geçmişten ders almamız gerekiyor. Adaylardan birisi camiamızın en saygın mevkilerinden biri olan mezunlar derneğimize 4 yıl başkanlık yaptı. Ona verdiği emek ve zaman için teşekkür ediyorum.' dedi.

Temur; sözlerini şöyle sürdürdü. 'Şimdi bir başkan düşünün, ilk ve 2. döneminde fedakarca çalışmak isteyen saygın isimlerin bir çoğu yönetim kurulunda yararlı olamayacağını düşünerek istifa etti. Hatta bazı yönetim kurulu üyelerinin başkana bildirdiği istifasını diğer YK üyeleri 4 ve 6 ay sonra duydu. İlk dönemlerinin sonunda başkan hazırladığı faaliyet raporunda hep, “falan toplantıya katıldım, filan toplantıya katıldım” faaliyetlerini saydı. Okulumuzdaki  İTÜDEFAMED seminerinde bile yanında YK dan bir kişi olmadan öğrencileri derneğe davet etti. Yani o bir “tek adam”ı oynadı hep.' Şeklinde konuştu.

Temur: “Benim Gönlümde Sen Aklanmadın”

Selçuk Şenkal'ı 'Tek Adam'lığa oynamakla suçlayan Bülent Temur, Şenkal'ın yönetim kurulundan pek çok olayı üyelere haber vermeden gerçekleştirdiğini iddia etti.

Konuşmayı Şenkal aday olduğu için yapmaya karar verdiğini açıklayan Temur: “Dün akşama kadar bu konuşmayı yapacağım belli değildi. Kararı dün akşam aldım çünkü Yönetim Kuulu üye adayları dün akşam belli oldu. Ve benim gönlümde sen aklanmadın sayın önceki başkan! Bir başkan düşünün; bazı yönetim kurulu üyelerinin verdiği istifaları diğer yönetim kurulu üyeleri 6 ay sonra duydu”.

Temur, sözlerine şöyle devam etti: “Okulumuzun öğrencilerine derneği yanında Yönetim Kurulundan bir kişi bile olmadan tanıttı. 2012’dan beri o tek adamlığa oynadı. Kendisine 2008 yılında 138 Bin lira gerçekleşmiş olan ve 46. Dönem için 175 Bin lira olarak verilen bütçeyi ilk yönetimin sonunda 72 Bin liraya düşürdü. Sonra 15 Mayıs genel kurulda bir dönem için daha oy istedi. Çeşitli eleştirilere rağmen tek liste olarak yapmaya çalıştıklarını yapması için ben de dahil hepimiz oy verdik. Hepimiz bu kez derneğimizi 2 yıl süresince çok daha ileriye götüreceğine emindik. Tek adam faaliyetlerine devam etti. Yönetim kurulundan istifalar, yapılmayan toplantılar... Fakat emek ve zaman harcanıyor ve sadece temsil görevi yerine getiriliyor.” 

Temur'un en vurucu cümlesi ise Ziya Kalkavan'ın mezarı başında yapılan anma töreni ile ilgili söyledikleri oldu.

'Anma Gününe neden gittin?'

DEFAMED Başkanı Selçuk Şenkal'ın 22 Kasım 2011 tarihinde Ziya Kalkavan'ın mezarı başında düzenlenen anma törenine katılmasını gündeme getiren Temur; “Neden katıldın?” diye suçlamada bulundu.

Temur, Şenkal'ın törene resmi davetli listesinde olmadığını şu sözleri ile iddia etti; “23 Kasım 2011’de Deniz Ticaret Odası tarafından yaşamında Denizcilik Bakanlığının kurulması için büyük çaba gösteren denizciliğin duayeni Ziya Kalkavan’ın mezarı başında bir anma töreni düzenlendi. Törenin haberinde kendisi fotoğraf veriyor, ama adı yok.” diyen Temur; Şenkal'ı anma törenine katılmakla suçladı.

'Federasyonu demokratik olmamakla suçladı'

Konuşmasında Şenkal'ın Denizcilik Federasyonu genel kurulu ve sonrasındaki sürecini de değerlendiren Temur; 'Federasyonda 15 kişilik listeye 16. kişiyi yazıp başta O mezunumuz olmak üzere federasyonumuzu yıpratıyordu. Sonrada 15 kişilik yönetim kurulundan kendi oyu da dahil 3 oy alınca federasyonu demokratik olmamakla suçlayıp, denizcilik sektörüne ve camiasına istifa duyurunu yapıyordu.' şeklinde konuştu.

'Tedaviye ihtiyacın var' 

Temur; “Geçen genel kurulda bir üyemiz sizin tedaviye ihtiyacınız olduğunu söylediğinde çok üzülmüştüm. Ne yapılması gerekir sizlerin takdirine bırakıyorum. Bir dönem daha diye yola çıkıp da başaramadan yeniden aday olan, tek adama; çok çalıştın belki, fakat daha fazla başarılı olacaklara yol aç diye seslenmek istiyorum. Hiçbir mevki hiç kimseye kalmaz. Mezarlar bazıları vazgeçilmez ve çoğuda kendilerini vazgeçilmez sananlar ile doludur. Kurulumuz derneğinde görev almanız çok büyük bir onurdur fakat zaman geldiğinde bırakmak ondan da daha onurlu bir davranış olur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Diyerek konuşmasına son verdi.

Şenkal: “Yönetim Kurulu üyeleri çıkıp söylesin”

Temur'un sert konuşması kimi üyelerce takdirle karşılanırken kimi üyeler başkana hakaret niteliğindeki sözlerin bu derece sert olmasını eleştirdi.

Eleştirilere cevap niteliğinde söz alan Selçuk Şenkal, 'Dönemimiz üye sayısı en çok artan dönem olmuştur. Ben tek adamlığa oynamadım, tüm kararlarımı Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma sordum. Aksini iddia eden yönetim kurulu üyeleri varsa, söylesin' dedi.

Anma törenine geniş katılım olmuştu

22 Kasım 2011 Tarihinde Ziya Kalkavan'ın mezarı başında düzenlenen anma törenine, dönemin Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu başta olmak üzere Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, yönetim kurulu üyeleri Şadan Kaptanoğlu, Tamer Kıran, Alev Tunç, Recep Düzgit, Rıdvan Kartal, TOBB eski başkanı Fuat Miras, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Başkanı ve Ziya Kalkavan’ın oğlu Sefer Kalkavan, torunu Ziya Kalkavan, Halis Kalkavan, Turkon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan, Mehmet Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, DTO Meclis üyesi Adil Göksu, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Alp Özalp ile birlikte DEFAMED Başkanı Selçuk Şenkal da katılmıştı. Şenkal'ı törene katıldığı için sert bir şekilde eleştiren DEFAV Başkanı Bülent Temur ise bu törene katılmamıştı.

 

 

Editör: TE Bilişim