Genel Denizcilik adına konferansa Tanker Filosu Personel Müdürü olan aynı zamanda da 2001 yılı İTÜ Denizcilik Fakültesi (Y.D.O.) mezunu olan Kadir Özkan ve Kuruyük Filosu Personel Müdürü olan aynı zamanda da 2003 yılı İTÜ Denizcilik Fakültesi (Y.D.O.) mezunu olan Şükrü Dilek katıldılar.

Öğrencilerin yoğun katılımlarıyla başlayan konferans Genel Denizcilik Personel Müdürü Kadir Özkan neden Kariyer Günleri’ne önem verdiklerini anlattı. Personel açığını çözmek için en başından bir şeyler yapmaları gerektiğine inandıklarından, öğrencileri 1. Ve 2. sınıfken kazanmak istediklerini söylediler. Öğrencilerin-stajyerlerin şirket politikasında çok önemli yeri olduğunu dile getiren Kadir Özkan, öğrencilere hitaben “sizin yardımınızla denizcilikte gelişeceğiz” dedi.

Stajyer başvuruları hakkında öğrencileri bilgilendiren şirket temsilcileri, staj başvurusu için şirketi ziyarete gelen öğrencilerle ilgilenememelerine açıklık getirdi. Yoğun iş temposu nedeniyle stajyer alımında öğrencilerle birebir görüşemediklerinden dolayı artık staj başvuruları öğrenciler tarafından kendi okullarında yapılacak.

Mevcut filolarından bahseden Şirket Temsilcileri, ilerleyen zamanlarda gelecek 9 tanker gemisi hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Mevcut kadroda olan 24 tanker, 12 kuruyük gemisi sayısı, toplamda 54 gemiye kadar ulaşacağının sinyali verildi.

Sözü devralan Şükrü Dilek, öğrencileri kariyer planlaması yaparken dikkat etmeleri gereken konularda açıklamada bulundu. Kariyer planlamasında en önemli konunun tutarlı olmaktan ve iyi bir şirkette bu mesleğe başlamak olduğunu belirten Şükrü Dilek, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri konusunda ve birer yönetici olmaları hakkında tavsiyede bulundu.

Filolarından satılan 4 gemi hakkında geçen konuşmanın devamında satılan gemideki personelin mağdur olmadığı vurgulanarak dile getirildi.

Zabitlere uygulanan kontrat politikasını izah eden Kadir Özkan, 2. Ve 3. Zabitlere uygulanan 6 aylık çalışma zorunluluğunun neden olduğuna açıklık getirdi: Yeni mezun olmuş olan zabitlerin henüz gemiye alışamadan kontratlarının bitmesi ve gemiden ayrılmaları şirket politikası tarafından uygun görülmediğinden dolayı böyle bir yol izlendiği izah edildi.

Öğrencilerin sorularına olabildiğince açıklık getiren şirket temsilcileri, kontratları biten zabitlere doldurtulan anketin amacından bahsetti ve eleştiri özgürlüğünden yana olduklarını bir kez daha dile getirmiş oldular.

Etkinlik kokteyl esnasında öğrenci ve şirket temsilcilerinin samimi sohbetiyle devam etti.

İTÜ DF Kariyer Günleri 10 Aralık 2010 tarihine kadar devam etmektedir.

 

Editör: TE Bilişim