Yemen açıklarında seyretmekte olan Maltepe merkezli Meridyen Denizcilik'e ait M/V Belde adlı Panama bayraklı 37730 DWT'luk handysize dökme yük gemisinde meydana gelen kazada mürettebattan 1 kişi ölmüş, 1 kişi ağır yaralanmıştı.

Kazada ölen kişinin 1982 doğumlu  gemi kaptanı Levent Bilgi olduğu öğrenildi.

Levent Kaptanın, seyir esnasında denizlerin ağırlaşması üzerine, güverte üzerine alınan ağır yüklerin lashinglerini bizzat kontrol ederken,  lashing halatının koparak ağır güverte yükünün üzerine devrilmesi üzerina kaza yerinde  yaşamını yitirdiği DenizHaber.Com'un ulaştığı özel kaynaklardan öğrenildi. 

Yaralanan Yabancı Uyruklu

Kazada ağır yaralanarak Umman'da hastaneye kaldırılan kişinin yabancı uyruklu olduğu bildirildi. 

Gemide Kaptan, Güverte Zabitleri ve Aşçının Türk Uyruklu olduğu diğer mürettebatın Endonezya ve Hindistan uyruklu olduğu öğrenildi

 

Kızı 4 Yaşındaydı

İstanbul Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi 2000 Mezunu olan Kaptan Levent Bilgi; İrina Severin Bilgi ile evliydi.

İnternet iletişim sitesinde fotoğraflarını 'Canım Ailem' ve 'Canın Kızım' diye paylaşan Levent Kaptan'ın 'Canım Kızım' dediği birici kızı Melisa; henüz 4 yaşındaydı. 

DenizHaber Takipçisi Olacak

Kazada yaşamını yitiren Kaptan Levent Bilgi'ye Allah'tan rahmet dilerken ailesine, yakınlarına ve dostlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. 

Türk Denizciliğinin Haber Sitesi DenizHaber.Com; Levent Kaptanın geride bıraktığı 'Canım Ailem' dediği ailesinin mağdur olmaması için konunun takipçisi olacak.

Gemisinin emniyetini temin etmeye çalışırkan elim bir kazada yaşamını yitiren Levent Kaptan'ın ailesine çalıştığı firmanın mağdur olmayacağı bir tazminatı ödeyeceğine inanıyoruz. 


 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim