Ünlü halk ozanı Rahmi Saltukun 21 yaşındaki oğlu Baran Saltuk, ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın beşinci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak intihar etti. Baba Saltuk, acı haberi kapı zilini çalan polisten aldı. Şişli Halaskargazi 19 Mayıs Mahallesi Gazi Berkay Sokak 6 numarada yaşanan intihar olayı dün sabah saatlerinde meydana geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Gemi Güverte Bölümünden yeni mezunu olan 21 yaşındaki Baran Saltuk, saat 07.00de sıralarında ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın beşinci kattaki dairelerinin penceresinden atlayarak yaşamını sonlandırdı. Olay yerine gelen polis, hemen ambulans çağırdı. Ancak sağlık görevlileri Saltukun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, sokağa güvenlik şeridi çekerek, inceleme başlatırken Baran Saltukun cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

POLİS KAPIYI ÇALINCA ÖĞRENDİ

Baba Rahmi Saltuk ise oğlunun ölüm haberini kapı zilini çalan polisten öğrendi. Olay yerinde inceleme yapan polis, Baran Saltukun atladığı kapının zilini çaldı. Uykudan uyanarak kapıyı açan babaya acı haberi polis memurları verdi.Saltuk, aşağıya indiğinde oğlunun cesediyle karşılaştı. Şişli Etfal Hastanesi morgunda İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mahir Kalebeke ifade veren Rahmi Saltuk, oğlu Baranın sabaha karşı saat 04.00 sıralarında eve gelmesiyle uyandığını anlattı. Saltuk ifadesine şöyle devam etti: Anahtarını düşürmüş, ablası İlkeyi aramış. Daha sonra saat 05.00te oğlumla koridorda karşılaştım. Bana sarılmak istedi. Babacığım iyi geceler dedi. Ben de Saat beş oğlum, bu saatte iyi geceler olur mu dedim. Daha sonra Baranın odasının kapısını açtığımda sigara içiyordu. Saat 5te bu ne oğlum dedim. Sonra uyumuşum. Saat 07.00 sıralarında kapı çalındığında polisler gelmişti. Kimseden davacı ve şikayetçi değilim. Olayın araştırılmasını istiyorum. Oğlumun neden böyle bir şey yaptığını tahmin edemiyorum. Düşmüş olabileceğini düşünüyorum dedi.

AİLE DÜŞMÜŞ OLABİLECEĞİNİ SAVUNDU

Üniversite mezunu gencin ölümü polis kayıtlarına intihar olarak geçerken aile, oğullarının düşmüş olabileceğini ileri sürdü. Polis konuyla ilgili soruşturma başlattı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Baran Saltuk, bugün Şişli Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Editör: TE Bilişim