Kabotaj Bayramı Coşkusu

Türk Karasularında Kabotaj Hakkının verilmesinin yıldönümü Gemlik’te coşkuyla kutlandı. Ramazan ayı nedeniyle 1 Temmuz yerine 27 Haziran’da yapılan kutlamalar yoğun ilgi gördü.

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Koçak ve Liman Başkanı Serkan Canlı, deniz şehitleri için hazırlanan çelengi denize bıraktılar. Yılfert A.Ş’ye ait Zeycan 1 Romörkörü  ile körfez turu yapan protokol üyeleri, ardından Kayıkhane mevkiindeki yarışlara katıldılar. Bu arada İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin bando yürüyüşü ve Gemlik Yelken Kulübü Yelken yarışları da güne renk kattı.

Kaylıkhane Mevkiinde organize edilen geleneksel yarışlarda ise büyük bir heyecan dalgası oluştu. Yağlı Direk Bayrak alma yarışında bu yıl Türk Bayrağını Mesut çelebi alırken, yarım altın ödülünü de Kaymakam Cahit Işık’ın elinden aldı. 150 metre serbest sitil yüzme yarışında birinciliği İdil Özkol elde etti.

Dereceye girenlere ödüllerini Gemlik Garnizon Komutanı Personel Albay Ünal Özdemir verdi. 100 metre serbest sitil yüzme yarışında da birinci Serhan Tomaz oldu. Bu kategorideki derece yapanlara da ödüllerini Belediye Başkanı Refik Yılmaz takdim etti.

Ahşap Tekne Kürek Yarışmasında birinci Mustafa Şen, 10 Beygir motor yarışmasında birinci Gökhan Güleç, 13 Beygir motor yarışmasında birinci Bülent Sezginer olurken, laser ve optimist sınıfında yarışan yelkencilere de ödül dağıtıldı.

Kabotaj Bayramı Kutlamaları Gemlik Belediyesi’nin halka özel körfez turu ile son buldu.

GEMLİK TE KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU FOTO

 

Editör: TE Bilişim