Gemlik’e doğru deniz uçağı göreceksin, sakın şaşırma!

Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Gemlik ile İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başlatacaklarını bildirdi. Bu karar, akla şair Orhan Veli’nin “Gemlik’e doğru denizi göreceksin, sakın şaşırma” dizelerini getirdi.

Gemlik Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Refik Yılmaz, Bursa Ulaşım Toplu Taşım (BURULAŞ) Genel Müdürü Levent Fidansoy ve Seabird Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan ile seferlerin yapılacağı Dörtyol iskelesinde incelemelerde bulundu.

 Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, projeyi BURULAŞ ile ortaklaşa hayata geçireceklerini belirterek, altyapı ve fizibilite çalışmalarını başlattıklarını bildirdi. Yılmaz, şu bilgileri verdi:

“Çalışmaların tamamlanmasıyla, yılbaşından itibaren Gemlik-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri başlayacak. Gemlik ile İstanbul arası 20 dakikaya inmiş olacak. Gemlikli ve Bursalı sanayici ve iş adamlarının yanı sıra İstanbul ile bağlantılı pek çok kişi zaman kaybına uğramadan uçabilecek.”

Yılmaz, seferlerin yapılacağı 19 kişilik deniz uçaklarının, Haliç’ten kalkıp, Gemlik Dörtyol mevkisine ineceğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim