25 kişilik gruplar halinde verilen eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanan 50 işçi  Aliağa ticaret odası seminer salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

 

 


 MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü arasındaki İş Birliği Protokolü çerçevesinde; Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ile Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER ) işbirliğinde mesleki gelişim ve uyum kursları sertifika törenine Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Coşkun, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızırreis  Deniz, Bölge Müdür Yardımcısı A.Turgay Okur, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, ALTO meclis başkanı M. Ender Özer, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER ) Başkanı  Adem Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri, sektör temsilcileri Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, Güzelbahçe Anadolu Lisesi Müdürü Şuayip Kurt , öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törende GEMİSANDER Atık Yönetim Merkezi sorumlusu Ersin Çeviker, Oksijen Kesim Kaynakçısı Kursu,ve Oksijen Kesim Kaynakçısı Kursu adı altında düzenlenen kurslardan 379 çalışanın faydalanacağını söyledi.

Çeviker, “mayıs başında düzenlenen kurslar kasım 2011 tarihinde sona erecek. GEMİSANDER, çevreye  ve işçi sağlığına verdiği önem ile öncü olmaya devam ediyor. Her yıl kapasitemizi zorlayarak daha da yükseklere çıkarıyoruz. işçi sağlığı konusunda verdiğimiz önemi bir parçası olan bu hizmet ile tüm işçilerimiz sertifikalı ve ne yaptığını bilen bir çalışan olacak. Oksijen Kesim Kaynakçısı Kursu ve Ağır ve Tehlikeli İşler Kapsamında Gemi Yapımı Temel Kaynakçılık Kursu tamamlandığına diğer sertifikalı kursları da vermeye devam edeceğiz” dedi.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER ) Başkanı Adem ŞİMŞEK konuşmasında; dernek olarak eğitime önem verdiklerini, yapılan protokol çerçevesinde ilk olarak 50 kişiye sertifika verileceğini, yapılan masrafların firmalar tarafından karşılanacağını  belirterek, kursların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  Meslek sertifika programının sadece kesim kaynakçıları ile kısıtlı olmadığını programın gemi geri dönüşüm bakım onarım ve elektrik ve diğer çalışanlarında sertifikalandırılacaklarını ifade etti.

Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şuayip Kurt; günün anlamına değinerek düzenlenen bu ilk törende çok heyecanlı olduğunu söyleyerek toplam kalite yönetimi konusunda hassas davranıldığına şahit olduğunu belirtti. Avrupa"da birçok ülkeyi gezdiğini ve  dağıtılacak sertifikaların çok önemli olduğunu , Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü tarafından imzalanan Türkçe ve İngilizce olan bu belgelerin Türkiye"de ilk olduğunu söyledi.

Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, bugüne kadar 1800 kişiye sertifika verildiğini, eğitim konusunun çok önemli olduğunu belirtti. 21-22 Nisan 2011 tarihlerinde Tuzla tersanesinde görevli iş güvenlik uzmanları, teknik ve satın alma personeline asbest konusunda verilen eğitimlerin çok faydalı  olduğunu belirtti. GEMİSANDER ve eğitmen Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin çeviker"e teşekkür etti  Gemi inşaatının temelinin kaynak olduğunu, kendisinin 33 yılını bu sektörde geçirdiğini, eğitimin çok önemli olduğunu söyledi ve bilginin paylaşılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, iş güvenliğinin çok önemli olduğunu ve çalışırken çok dikkatli olmalarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmalardan sonra  sertifikalar katılımcılar tarafından kursiyerlere dağıtıldı. Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran aytaş"a ve  Güzelbahçe İMKB Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şuayip kurt"a  katkılarından dolayı Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği ( GEMİSANDER )  tarafından şilt takdim edildi.
Editör: TE Bilişim