Borçlu çıkıyordu

Tiyatrocu Oya Başar'ın kiracısı olduğu yalıya gemi çarptı, neredeyse borçlu çıkıyordu

Tiyatrocu Oya Başar, kiracısı olduğu yalıya çarpan gemi davasından çekildi. Duruşmaya katılan Oya Başar, “Bilirkişi bir rapor verdi ki neredeyse, ‘Siz orada neden gemilerin önünde oturuyorsunuz’ diye suçlayacaklardı” dedi.

Orta Amerika ülkesi St. Vincent Grenadines bandıralı 150 metre uzunluğundaki 10 bin 782 grostonluk Ella-J. isimli kuru yük gemisi, 28 Mayıs 2009’da dümeni kilitlenince Yeniköy’de Oya Başar’ın oturduğu yalıya çarptı. Oya Başar ile yalının sahibi Suna Aksoy, polise giderek, gemi donatanından ve kaptanından şikayetçi oldu.

Kaptan: Üzgünüm!

Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan geminin Yunan asıllı kaptanı ApapageorgiGeorgios, “Boğaz’dan güvenli geçiş için kılavuz kaptan alarak yolumuza devam ettik. Ancak Yeniköy yakınlarında keskin bir dönüş vardı. Hava ve deniz koşulları yüzünden geminin hakimiyetini kaybettim. Tam yol tornistan yaptık ancak gemi karaya oturdu. Şikayetçilere zarar verdiğimi sonradan öğrendim. Bu olaydan dolayı çok üzgünüm” dedi.

Savcılık, gemi kaptanının, “trafik güvenliğini kasten tehlikeye sokmak” suçundan 3 aydan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını ve aynı süre ile meslekten yasaklanması talep etti.

Sarıyer 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 3’ncü duruşması önceki gün görüldü. Duruşmaya katılan Başar, “Evime, 150 metrelik bir ‘Ro-Ro’ gemisi girdi. O evde kiracıyım. Ben, vatandaş olarak şikayetçi oldum. Ama bilirkişiler öyle bir rapor hazırlamışlar ki oluşan hasarla ilgisi olmayacak kadar küçük bir meblağ göstermişler. Ev benim olmadığı için esaslı bir tadilat yapmadım. Harcadığım 7 bin 600 TL’yi de ev sahibimden tahsil ettim. Neredeyse, ‘Siz orada neden gemilerin önünde oturuyorsunuz’ diye suçlayacaklar. O yüzden şikayetimden vazgeçiyorum” dedi. Duruşma ertelendi.

Tiyatrocu Oya Başar’ın, kiracı olarak oturduğu Yeniköy’deki yalıya kereste yüklü gemi çarpmıştı.

Editör: TE Bilişim