Gemilere talip var!

Lüks yolcu gemilerine masör, kuaför ve güzellik uzmanı alınacağı açıklandı. 'Mavi mesai'nin getirileri ise adayların iştahını kabarttı: 3 bin dolar maaş ve tüm dünyayı içine alan rüya gibi bir tatil...
 
ANCAK rüyalarda görülebilecek lüks gemilerde, bir yandan çalışıp bir yandan da doyasıya tatil yapmak mümkün hale geldi. Müjdeyi ise Disney, Carnival, Crystal Cruises, Hollanda America Line, Celebrity Cruises gibi dünya çapındaki lüks gemilerin SPA bölümlerini işleten Steiner firması verdi. Firma, bin 500-3 bin dolar maaşla çalışacak manikürcü, pedikürcü, kuaför, masör ve güzellik uzmanı alınacağını duyurdu.

İlanı duyan vatandaşlar ise ilana rekor başvuruda bulundu. Ancak adaylarda İngliizce ya da Almanca bilme şartı aranınca, adayların çoğu geri çekilmek zorunda kaldı. 200 kişinin başvurusu ise kabul edildi. İstanbul'da 23, Antalya'da ise 20 kişi ön elemeden geçmeyi başardı.

İNGİLTERE' DE EĞİTİM

Gemide çalışmaya aday olan adaylar, İngiltere'de 13 hafta boyunca, alanlarıyla ilgili özel eğitimden geçecek. Eğitimin ardından sertifika alacak olan adaylar, daha sonra 9 aylık sözleşme imzalayacak ve dünyanın dört bir yanındaki lüks gemilerde göreve başlayacak. Yıl sonuna kadar uluslararası sulardaki gemilerde 250 Türk'ün işbaşı yapacağı belirtiliyor.

LÜKS İÇİNDE YAŞAM İMKANI...

LÜKS gemilerde çalışacakları, 9 aylık rüya gibi bir çalışma dönemi bekliyor. Gemi personeli, iş dışındaki zamanı, yolcuların binlerce dolar vererek konakladığı bölümlerden yararlanarak geçirecek. "Yüzen şehir" olarak adlandırılan 2-4 bin kişilik gemilerin tiyatro, sinema ve havuz gibi imkanlarından da yararlanacak olan çalışanlar, hiçbir para ödemeden tatil yapabilecek.

MASÖRLER TECRÜBE PEŞİNDE

HAYALLERİNİ uzak denizlerde arayan onlarca kişiden biri olan Seçkin Kaygısız, otellerde masörlük yaptığını söyledi. Uluslararası tecrübe kazanmak amacıyla gemide çalışmaya talip olduğunu sözlerine ekleyen Kaygısız, "Çalışırken, dünyada göremeyeceğim yerleri görmek çok heyecan verici. Hem mesleki açıdan hem de kişisel olarak gemi işinin beni geliştireceğine inanıyorum" dedi.

 

Editör: TE Bilişim