Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle bazı balıkçı tekneleri Karasu Limanı ile Sakarya Nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü Yenimahalle Balıkçı Barınağı'na sığındı. Fırtınanın oluşturduğu yer yer 4 metreyi bulan dalgaların getirdiği kum yığınları Sakarya Nehri'nin denize döküldüğü alanı daralttı. Nehir ağzının genişliği 100 metreden 8 metreye kadar düştü.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada, fırtınanın getirdiği kumun nehir ağzını kapattığını söyledi.

Nehir ağzının daralması sebebiyle 30'a yakın balıkçı teknesinin fırtınadan sonra denize açılamayacağını kaydeden Sezer; "Midye avcılığı için dışarıdan gelen 20 civarında tekne fırtınada nehire sığındı. Barınaktaki 30'a yakın tekne kumun nehir ağzını kapatması sonucu fırtınadan sonra denize açılamayacak. Fırtınanın başladığı günden beri nehrin ağzına deniz kum topluyor. Nehrin ağzı 100 metreden 8 metreye kadar düştü. Tekneler mahsur kaldı." dedi.

Karasu Liman Başkanı Musa Zeki Kölemen ise kumun boğazı kapamaması için mendirek yapılması gerektiğini ifade etti. Çalışmanın Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılında bölgede incelemelerde bulunduğunu anlatan Kölemen, şunları söyledi: "Nehir ağzı daha öncede benzer şekilde kapanmıştı. Belediyenin imkânlarıyla nehir ağzını açtırmıştık. Sorunun çözümü için mendirek yapılması gerekiyor. Sorunun çözülmesini biz de istiyoruz. Balıkçı arkadaşların zarar görmesi, işlerini yapamaması bizim için de sorun."

Editör: TE Bilişim