Gemiden Muz Yerine 63 Kilo 743 Gram Kokain Çıktı

 KOCAELİ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin, Körfez İlçesi'nde bulunan bir limanda gerçekleştirdiği operasyonda Ekvador'dan gelen muz dolu konteynerin içerisine gizlenen 63 kilo 743 gram kokain ele geçirildi.

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü uyuşturucu tacirlerinin Güney Amerika ülkelerinden gönderilen konteynerler aracılığıyla ülkeye uyuşturucu madde sokmak istemeleri üzerine kontrollerini arttırdı. Dün, Ekvador'dan Körfez İlçesi'nde bulunan bir limana yanaşan gemiden 52 konteyner indirilirken, bu konteynerler incelemeye alındı.

Ekipler, konteynerleri getiren gemide de kontrolde bulundu. Özel eğitimli köpek, yapılan aramalar sırasında bir konteynere tepki verdi. Konteynerin kapakları açılırken, muz dolu konteynerin içerisinde naylonla sarılmış bir çanta bulundu. Çanta açılırken üzerlerinde 'Mundo' yazılı 56 paket çıktı. Uyuşturucu test kiti ile yapılan incelemede paketlerde bulunan uyuşturucunun kokain olduğu tespit edildi. 63 kilo 743 gram kokaine el konulurken, uyuşturucunun piyasa değerinin 13,5 milyon lira olduğu bildirildi.

Olayla ilgili olarak Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulurken, uyuşturucunun kimler tarafından ülkeye sokulmak istenildiğiyle ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
Editör: TE Bilişim