Rusya’nın liman kenti St. Petersburg’da bu yıl 11.si gerçekleştirilen Neva 2011 Uluslararası Gemicilik Fuarına, Türk firmalarının ilgisi büyük oldu. Yerli ve yabancı 37 ayrı ülkeden 650 firmanın katıldığı fuara, ülkemizi temsil eden 16 firma katıldı. Yurtdışında faaliyet gösterdikleri alanlarda büyük başarılar elde eden Türk işadamlarının yurtdışına açılımı devam ediyor.

Cihan Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Gemi Sanayicileri Derneği Genel sekreteri Mustafa Ünar; “Derneğin temel amacı, dernek üyelerinin kendi üretim konularında ve kendi iştirak konularıyla ilgili diğer yabancı firmalarla ilişki kurmalarını sağlamak. Biz bir sivil toplum faaliyeti yapıyoruz. Bu nedenle de St. Petersburg fuarına katıldık” dedi.

Fuara katılan firmalardan Ünika Kablo ihracat müdürü Murat Aktosun da Rusya’da önemli bir satış ağına sahip olduklarını belirtti. Son dönemde Rusya’da Pazar paylarını yüzde 300 artırdıklarına değinen Aktosun, fuardan beklentilerinin sahip oldukları pazar payını ve bilinirliklerini artırmak olduğunu kaydetti.

20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Neva 2011 fuarı gemi, gemi yan sanayi ve makine sanayi alanında gerçekleştirilen bir fuar. Fuarda sanayi ürünleri yanında deniz taşımacılığı ve gemicilik alanında konferanslar düzenleniyor. Üç gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuar, St. Petersburg’un en önemli sergi alanı olan Lenexpo da gerçekleştiriliyor.
Editör: TE Bilişim