Gemiadamları cüzdanları ve sertifika süreleri herhangi bir müracaata gerek kalmaksızın 1 Eylül 2021 tarihine kadar uzatıldı.

Pandemi nedeniyle gemiadamı cüzdanları ve sertifika sürelerinde tekrar bir uzatma gerçekleşmişti. Sertifikaların sürelerinin uzatılması IMO'ya deklare edildi.

Sektörün ihtiyaçları ve talepleri de dikkate alınarak yapılan bu uzatma özellikle farklı birçok ülkedeki kısıtların devam etmesi, vize süreçlerinin uzamış olması, hala karantinanın devam ettiği ülkeler bulunması, ülkelerin uyguladığı tedbirler kapsamında havayolu uçuş kısıtlamalarının çok farklı yerlerde ve çok farklı şekilde tezahür etmesi nedeniyle bu tip bir uzatma imkanı daha verilmiştir.

Eylül'den sonra uzatma olmayabilir!

Ancak bu uzatma imkanından da faydalanarak sektörümün gemiadamlarının cüzdan ve sertifikalarının sürelerini en kısa zamanda yenilemeleri de ayrıca tavsiye ediliyor. Aşılamadan sonra gelişecek durumlar veya dünya genelinde bağışıklık kazanmaya doğru bir ilerleme nedeniyle de Eylül'den sonra uzatma olmayabileceğine de dikkat çekiliyor.

Bu uzatma öncesinde Türk Armatörler Birliği çok kısa bir anket düzenleyerek 79 firmanın görüşünü almış ve bu ankete göre toplam 938 gemiadamının belge süresinin uzatılma ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir.

Editör: TE Bilişim