Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği tasarım desteğinden memnun

Gemi ve yatlara tasarım desteği verilmesi için mücadale eden ve bu konuda görüşmeler yapan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, elde edilen sonuçtan memnun.

2010 yılından bu yana Türk Gemi ve Yat İnşa sektörünün uluslararası anlamda bilinirliğini arttırmak ve sektörün sorunlarına çare olabilmek adına birçok faaliyete imza atan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, uzun süredir devam eden görüşmeler ve yoğun çalışmalar neticesinde “Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2008/2)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No:2015/1)’in revize edilmesine ön ayak oldu.

4 Haziran 2015 Tarihli ve 29376 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan söz konusu tebliğ değişikliği ile getirilen düzenlemeler vasıtasıyla;

-Gemi ve Yat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye’de yerleşik şirketlerden alacakları tasarım hizmetine ilişkin giderleri yıllık en fazla 200 bin ABD dolara kadar yüzde 50 oranında 5 yıl süresince desteklenecektir.

– Şirketlerin destek kapsamına alınan tasarım ve ürün geliştirme projeleri için istihdam edilen tasarımcılardan en fazla ikisi yabancı olabilecektir

Editör: TE Bilişim