Deniz Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Hakan Fikircioğlu, Ereğli Liman Başkanlığının ev sahipliğinde düzenlenen toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, gemi ve limanlardaki güvenliğin yanı sıra emniyetin sağlanması amacıyla her yıl belli dönemlerde tatbikat gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Antalya'da 2009'da, İzmir'de ise geçen yıl yapılan tatbikatların ilgi gördüğünü anlatan Fikircioğlu, şöyle konuştu:

"Tatbikatlar oldukça önemli. Bu tür tatbikatlar özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra dünyada büyük öneme sahip oldu. Ülkemizde de gemi ve limanlarımız için düzenlemeler öngördük. Bunların işlerliğini tespit için de tatbikatlar yapıyoruz. Bu yıl da Ereğli'de eylül ayında yapılacak organizasyonun hazırlıklarını konuşacağımız toplantıda senaryoları belirleyeceğiz. Tatbikatta olası terör saldırısına karşı alınacak tedbirler ve saldırının bertaraf edilmesi planlanacak."

Kaymakam İbrahim Çay da toplantının ilçede düzenlenmesinden dolayı Ulaştırma Bakanlığına ve katılanlara teşekkür ederek başarılar diledi.

Önceki yıllarda gerçekleştirilen toplantıya ilişkin hazırlanan slayt gösterisi izlenen toplantı, basına kapalı devam etti.

Editör: TE Bilişim