GEMİ SÜRVEY UZMANLARININ SORUNLARI TBMM GÜNDEMİNDE

MHP İstanbul Milletvekili D. Ali TORLAK TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesiyle “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında görev yapan Gemi Sürvey Uzmanlarının sorunlarını Meclis Gündemine taşıdı.

D. Ali TORLAK; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN’ın cevaplaması için TBMM Başkanlığına verdiği Yazılı Soru Önergesinde;

655 sayılı KHK ile; 6/4/2011 tarihli ve 6223 sayılı Kanunun verdiği yetkiye dayanılarak, Bakanlar Kurulu’nca 26/9/2011 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kurulması kararlaştırılmıştır. 

TORLAK vermiş olduğu önergede; Sözkonusu kararname ile kapatılan Denizcilik Müsteşarlığında görev yapan kadrolar arasında isim değişiklikleri yapılarak, daha önce aynı işi yapan ve aynı özlük haklarına sahip olan bazı çalışanlar, 655 Sayılı KHK sonrasında yine aynı işi yaptıkları halde farklı özlük haklarıyla bu çalışanlar arasında çalışma barışının bozulmasına neden olunduğu iddia edilmektedir dedi.

MHP Milletvekili Ali TORLAK; bu iddialar kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN’ın cevaplaması için aşağıdaki soruları yöneltti. 

1-    Halen Bakanlığınızda görev yapan Gemi Sürvey Uzmanı sayısı nedir? Bunların Liman Başkanlıklarına ve Bakanlıktaki Genel Müdürlüklere göre dağılımı nedir?
2-    Halen Bakanlığınızda görev yapan Denizcilik Uzmanı sayısı nedir? Bunların Liman Başkanlıklarına ve Bakanlıktaki Genel Müdürlüklere göre dağılımı nedir?
3-    Denizcilik Uzmanları ile Gemi Sürvey Uzmanlarının Bakanlığınızdaki görev ve çalışma alanları ile yetkileri nelerdir? Bakanlığınızdaki görevleri bakımından her hangi bir farkları var mıdır? Var ise bu farklar nelerdir?
4-    Her hangi bir farkları yok ise, özlük hakları bakımından neden farklı statülerde değerlendirilmektedir? Aynı işi yaptıklarına göre her iki kadro arasında özlük hakları bakımından neden büyük fark vardır? 
5-    Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için Bakanlık ve Hükümet olarak her hangi bir çalışmanız var mıdır? Var ise ne aşamadadır? Yaşanan bu sorunu nasıl çözmeyi planlamaktasınız?
6-    Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve Gemi Sürvey Uzmanlarının özlük, sosyal ve diğer haklarının iyileştirilerek yaşanmakta olan mağduriyetlerin giderilmesini ne zaman sağlayacaksınız?

Editör: TE Bilişim