'Gemi sökümü için ortada bir şey yok' 

Zonguldak, Kilimli'de gemi söküm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Kaymakam Nevzat Taşdan,"Kilimli'deki gemi söküm merkeziyle alakalı basın açıklaması yapmak için izin istediler biz izin vereceğiz"dedi.

Geçtiğimiz ay TEMA Vakfı Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan, Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde kurulması planlanan gemi söküm tesisinin doğaya ve insan sağlığına verebileceği zararların altını çizerek projenin yeniden değerlendirilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Gemi söküm ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Kaymakam Nevzat Taşdan,"Kilimli'deki gemi söküm merkeziyle alakalı basın açıklaması yapmak için izin istediler biz izin vereceğiz, Zonguldak’ta morale ihtiyacı var. Gerçeğe aykırı şeyler varken moral bozmamak lazım. Gemi söküm merkezi olarak ilan edilen bir alan var.  1988 yılında zamanın hükümeti çok ciddi bir taviz kopartmış, Karadeniz ülkelerinde gemi söküm alanı yok. Tek ülke Türkiye ve Kilimli.Bu konu devlet meselesidir. Gemi söküm alanımızın ne Başkanımızın ne Valimizin bu gemi söküm alanı açalım yapalım gibi bir niyeti yok, bu iş yapılacaksa üst mercii karar verecektir" dedi  


Çates termik santraline ait olan limanın plaj olarak değerlendirileceğini belirten Taşdan: “Çates limanından soğutma suyunu alıyor ve başka yere döküyor, Valimizin desteğiyle orayı plaj haline getirelim istedik, yolu çözdük, deniz dibinde taşlar var çok derin ama yüzme bilenler için iskele kurup güzel bir hal alacak" dedi.  


 

Editör: TE Bilişim