Gemi sirenleri eşliğinde Atatürk anıldı

Atatürk’ün ölümünün 73. yıl dönümü Zonguldak'ın Ereğli’de anma törenleri düzenlendi.

Atatürk Anıtı'ndaki törene Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, daire müdürleri, birim amirleri, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saat 09.05 geçe Erdemir Fabrikasının ve gemilerin sirenleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı hep bir ağızdan seslendirildi.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Numan Korkmaz yaptı. Ardından Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin oratoryosu sahne aldı.

Düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Ödülleri Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Milletvekili Ercan Canda, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık takdim etti.

Editör: TE Bilişim