PROF. DR. ORHAN DURGUN’A GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI TARAFINDAN TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gemi Mühendisleri Odası (GMO) Yönetim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Karadeniz-teknik-universitesi Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Orhan Durgun’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Gemi Mühendisleri Odası adına GMO Ankara Temsilcisi Fatih Yılmaz ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Peşman ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Trabzon ve Ünye Liman Başkanlıklarında görevli Gemi İnşa Mühendisleri Abid Emre Özak ve Serkan İnce de plaket takdimi sırasında hazır bulundular.

Prof. Dr. Orhan Durgun’un, gemi mühendisliği alanında Karadenizin yetiştirdiği önemli bir değer olduğunu ve akademisyenlik hayatı boyunca yetiştirmiş olduğu kaliteli Gemi İnşa Mühendisleri ile Türk Denizcilik eğitimine ve Gemi Mühendisliği Dünyasına sağlamış olduğu katkılarından dolayı kendisine teşekkür etmek istediklerini belirten GMO Ankara Temsilcisi Fatih Yılmaz, “Orhan Durgun hocamız, İTÜ’de öğrenciyken doktora hocası olan Prof. Dr. Kemal Kafalı’ya hayranlığından olsa gerek; ilk öğrencileri olarak bizler hemen hemen her imtihanda içinde “Kafalı” denklemleri olan sorularla karşılaşırdık.

Belki bazılarının şu anda bile hiç tanımadığı Türk gemi mühendisliği dünyasının duayen hocası Kemal Kafalı’yı ve bilimsel çalışmalarını, daha üniversitenin birinci, ikinci sınıfındayken hocamız sayesinde tanımıştık. Prof. Dr. Orhan Durgun hocamızın engin bilgi birikimi, mesleki tutkusu ve yüksek kaliteli eğitim tarzı, yetiştirdiği birçok gemi inşa mühendisinin gelişimine de yansımış ve ilham kaynağı olmuştur. Nasıl ki hocamız kendi hocasını hiç unutmadı, aradan uzun yıllar geçmesine karşın hem öğrencileri ve hem de meslek örgütü olarak bizler de kendisini unutmadık. bugün bunu da göstermek istedik” değerlendirmesinde bulundu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emre Peşman ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenci olduğu yıllarda Prof. Dr. Orhan Durgun’u örnek aldığını ve bunun sonucu olarak meslek hayatına akademisyen olarak devam ettiğini, aynı zamanda yüksek lisans danışmanı olan kendisi ile birlikte çalışmış olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Plaket takdimi sırasında, İTÜ Gemi İnşa Fakültesi’nin bugünlere gelmesinde geçmişten bugüne kadar pek çok insanın emeği olduğunun unutulmaması gerektiğini ve kurucusu olduğu KTÜ Gemi İnşa Mühendisliği’nin son yıllarda yetişen kadrolarla gelişmeye devam edeceğini umduğuna belirten Prof. Dr. Orhan Durgun ise, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gemi Mühendisleri Odası tarafından kendisine takdim edilen teşekkür plaketi dolayısıyla Gemi Mühendisleri Odası Yönetimi’ne ve kendisini ziyaret eden öğrencilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim