Gemi Mühendisleri Odası, 65. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Gemi Mühendisleri Odasının 65. Kuruluş yıl dönümü kutlandı. Kutlama gecesine 65. Hükumet Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı şu ifadeleri kullandı: “Denizcilik her zaman medeniyetin simgesidir. Şüphesiz ki denizciliğin gelişmesi tersanecilik ve gemi yapım faaliyetleriyle olmuş ve olmaya devam etmektedir. Yaşadığımız coğrafyada denizlere verilen önem Selçuklu döneminde kurulan Alanya, İzmir ve Sinop tersanelerimizle başlayarak dünya üzerinden halen faaliyetini sürdüren tek tersane unvanına sahip 11 Aralık 1455 yılındaki kurulmuş Tersane-i Amire, bugünkü ismiyle Haliç Tersanesi ile devam etmiştir.

"Bu köklü çınarı 65 yıldır yaşatmanın haklı gururu ve sevincini paylaşıyoruz"

"Tarih boyunca tasarladığı ve ürettiği gemiler sayesinde güçlü donanmalar ve güçlü devletler kurulmasını sağlayan gemi mühendisleri aslında tarih sahnesinde bilinmeyen birer gizli kahramandır. Bu tarihi sorumluluğun bilinciyle, gemi mühendislerinin çatısı olan odamız tarihi önemi olan 11 Aralık 1954 yılında kurulmuş ve bugün köklü bir çınar haline gelmiştir. Bu köklü çınarı 65 yıldır yaşatmanın haklı gururu ve sevincini paylaşıyoruz. “

Salih Bostancı’nın ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır söz aldı. Sözlerine Gemi Mühendisleri Odası’nın 65. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde gemi inşa sanayinin teknoloji ağırlıklı büyük bir değişim sürecine girdiği malumunuzdur. Ülkemiz denizciliği bu bakımdan hem tehditler hem de fırsatlarla karşı karşıyadır. Moda tabirle akıllı gemiler, akıllı limanlar ve akıllı tersaneler süreci artık başlamıştır. Bu değişimi yönetecek daha nitelikli gemi inşa mühendislerine ihtiyaç olacağı kaçınılmazdır.”

“Gelecek, altın yakalı mühendislerin olacaktır.”

Beyaz yakalı olarak adlandırılan gemi mühendislerinin artık altın yakalılar diye adlandırıldığını ifade eden Salih Zeki Çakır sözlerini şöyle tamamladı: “Gemi inşa sanayimizin yönetim kadrolarında istihdam edilen ve beyaz yakalılar diye tabir ettiğimiz değerli mühendislerimiz artık yeni teknolojik gelişim içerisinde metal yakalı olarak anılmaktadır. Bana göre çok önemli bir sürece yönelik ülkemiz denizciliğimiz için oluşan fırsatların tehditlerini bertaraf edecek çok daha nitelikli altın yakalı mühendislere ihtiyaç vardır. Gelecek, gemi inşa sanayimizde ve denizciliğimizde altın yakalı mühendislerin olacaktır.”

Salih Zeki Çakır’ın ardından kürsüye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan çıktı. Arslan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Odamızın kuruluşunun 65. yıldönümünü tebrik ediyorum. Kurulan ilk mühendislik odası olması hasebiyle Gemi Mühendisleri Odası çok önemli. O günden bugüne ahirete intikal edenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki; hanımefendi meslektaşlarımız da var. Rabbim onlara da sağlık ve afiyetle nice 65 yılları görmeyi bu meslekte nasip eylesin diyorum.

“Bu mesleği sektör daha ileriye taşıyacaktır”

Ne mutlu bana ki değerli meslektaşlarımla meslektaş olmuşum, ne mutlu bana ki çok uzunca yıllardır tanışıyor olmakla birlikte 16 buçuk yıldır yaptığımız her çalışmada, attığımız her adımda ekibin ben de bir tutam bir tuz atabildim deme şansı yakaladım. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Gerek meslektaşlarım adına gerek mesleğimiz ve denizciliğimiz adıma çok önemli mesafeler kat ettik. Bundan sonra bu mesleği bu sektör daha ileriye taşıyacaktır.”

Gecenin kapanış konuşmasını 65. Hükümet Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yaptı.

BİNALİ YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

Binali Yıldırım, konuşmasının ardından meslekte 60 ve 50. Yılını dolduran mühendislere plaket takdim etti.

Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı, günün anısına Binali Yıldırm'a plaket takdim etti.

Gemi Mühendisleri Odası’nın 65. Kuruluş yıldönümü gecesi meslekte 25. Yılını dolduran üyeler ve geceye destek veren sponsorlara plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

GECEDEN FOTOĞRAFLAR...

Editör: TE Bilişim