Birbirinden güzel gemi modellerinin katıldığı yarışma büyük ilgi gördü.

Yarışma; Genç Denizciler Birliği, St. Petersburg Denizcilik Üniversitesi, Denizcilik Eğitimi Fonu ve Denizcilik Mirası Derneği gibi Rusya'nın önde gelen denizcilik kurumlarının organizesiyle düzenlendi. Genç ve yetişkin sınıfı olmak üzere iki ayrı dalda yarışmacılar katılıyor. Yarışmaya Kaliningrad bölgesinden katılan Aleksey Aleksandroviç, 3 yıldan beri gemi maketi yapımıyla uğraştığını söyledi. Gemi modelleme sanatını babasından öğrendiğini ifade eden Aleksandroviç, bu yüzden babasına büyük minnet duyduğunu ifade etti. Aleksandroviç, " Shuomi ismini verdiğim bu gemi Rus tarihinde çok önemli görevler için kullanılmış. Çarlık zamanında ise geminin aslı Rus-Türk savaşlarında Türklere karşı kullanılmış." dedi.

Yarışmaya Özbekistan'dan katılan Talha Tavaroviç ise 10 yıldır maket işiyle uğraştığını söyledi. Aynı zamanda Rusya'da denizcilikle de uğraştığını söyleyen Tavaroviç, zaman zaman Özbekistan'da da çocuklara gemi maketi yapmayı öğrettiğini ifade etti.

Özellikle gençlerin ilgisini Rus Gemicilik tarihine çekmek için düzenlenen yarışmanın sonucunda, dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Editör: TE Bilişim