Gemi enkazından hazine çıktı

 Alman denizaltıları tarafından 73 yıl önce batırılan "City of Cairo", 5 bin 150 metre derinlikten çıkarıldı.

Gemide, 50 milyon dolar değerinde hazine bulundu İngiliz kurtarma ekipleri, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman denizaltılarının Atlas Okyanusu'nda batırdığı "City of Cairo" adlı geminin enkazını 73 yıl aradan sonra su yüzüne çıkararak, dünya rekoru kırdı. Gemide, 50 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen dev bir hazine bulundu.

100 TON GÜMÜŞ PARA

Hindistan'ın Mumbai şehrinden İngiltere'ye giderken 4 Kasım 1942'de Afrika açıklarındaki St. Helena adası yakınlarında batırılan geminin yeri, ilk kez 80'li yıllarda tespit edildi. 5 bin 150 metredeki geminin, Titanik'in 3 bin 800 metre derinlikte yatan enkazından daha derinde olduğu belirtildi.

Yetkililer, bunca yıl geminin yeri bilinmesine rağmen, hiçbir ekibin tam olarak bulunduğu noktaya inemediğini belirtti. Gemide 50 milyon dolar (135 milyon lira) değerinde olduğu tahmin edilen dev bir hazine de bulundu. 302 yolculu gemide, Britanya Krallığı'na ait 7 bin ton yük ile 100 ton civarında gümüş paranın olduğu kaydedildi. Paraların o dönem Britanya sömürgesi olan Hindistan'ın bastığı paralardan olduğu, bu nedenle paraların Hindistan'a ait olması gerektiği belirtildi.

Editör: TE Bilişim