Gemi Enerji Verimliliği Yönetimi Paneli Yapıldı

“Gemi Enerji Verimliliği Yönetimi: Uygulamalar ve Teknolojiler” paneli 25 Nisan 2013 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Konferans salonunda gerçekleşti. İlkfer Şirketler Grubu sponsorluğunda düzenlenen panelin açılış konuşmalarını GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Fermuz AŞKIN ve G.M.O.  Yönetim Kurulu Başkanı Osman SOLAK yaptılar. Her iki konuşmacı da bu güncel konunun önemine dikkat çekerken, Türk denizciliğinin yeni teknolojileri takip etmesi zorunluluğunun altını çizdiler. Katılan konuşmacılara teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından oturumlara geçildi.

Prof.Dr. Ahmet Dursun ALKAN’ın başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumun konuşmacıları Wartsila firmasından Murat ERGEN, Akzo-Nobel firmasından Cengiz KARABÜBER ve İlkfer Şirketler Grubundan İlker MEŞE yaptı. Murat ERGEN konuşmasında enerji verimliliğini arttırmak için Wartsila’nın çok çeşitli çözümler önerebildiğini söylerken, firmanın konuyla ilgili yeni teknolojilerini tanıttı. Akzo-Nobel firmasından panele katılan Cengiz KARABÜBER gemi boyalarının enerji verimliliğine etkisini değerlendirdi. İlkfer Şirketler Grubundan İlker MEŞE yakıt seperasyonunun enerji verimliliğine olan etkilerini açıkladı.

Başkanlığını Doç.Dr. Dilek KUMLUTAŞ’ın yaptığı ikinci oturuma MAN Diesel SE, Coca-Cola ve A.B.B. Turcocharger firmaları katıldı. MAN firmasından Kemal Oğuz ÇOBAN, firmasının enerji verimliliği dizayn indeksine ulaşabilmek için ürettiği yeni teknoloji çözümleri sundu. Coca-cola firmasından Erhan ŞEN İzmir Coca-Cola şişeleme tesisinde enerji verimliliğini arttırmaya yönelik uygulamalarını dinleyenlerle paylaştı. A.B.B. Turbocharger adına panele katılan Onur TONGUL yeni nesil turboşarjerlerin makinelerinin düşük yakıt harcamı ve yüksek verimlilikle çalışmasına olan etkilerini açıkladı.

 

Editör: TE Bilişim