Gemi denetiminde etkili iletişim semineri yapıldı

Denizcilik Müsteşarlığınca gemi denetim faaliyetlerinde etkili iletişim kurulabilmesi için başlatılan ve ilki 13–15 Mart 2009 tarihinde Antalya’da düzenlenen bölge müdürleri, bölge müdür yardımcıları ve GSK Başkanlarının katıldığı “Etkili İletişim Yöntemleri” seminerinin ikincisi, 17–19 Nisan 2009 tarihlerinde, gemi denetim faaliyetlerini bizzat yürütmekte olan GSK uzmanlarının katılımı ile Antalya’da düzenlendi.

Seminere 80 GSK uzmanı katıldı.

Seminer, Denizcilik Müsteşarı Sayın Hasan NAİBOĞLU, Müsteşar Yardımcısı Hamza TAŞKESER, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Suat Hayri AKA ve Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Özkan POYRAZ’ın katılımlarıyla sürdürülmüştür. 

Açılış konuşmasını Denizcilik Müsteşarı Sayın Hasan NAİBOĞLU’nun yaptığı seminer, Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlilerinden Sayın Cengiz ÇİÇEK tarafından verilmiştir.

NAİBOĞLU toplantıda herkesin tek tek çok önemli olduğu ancak takım ruhunun ve takım çalışmasının geliştirilmesi açısından iletişim seminerleri ile  bir sinerji oluşturulduğunu söyledi. Sayın NAİBOĞLU, ticaretin büyük bir kısmının deniz yoluyla yapıldığını ve Denizcilik Müsteşarlığı’nın onurlu bir görev yürüttüğünü sözlerine ekleyerek alınan eğitimlerle sektörde daha başarılı çalışmalar yapılacağının altını çizdi. 

Seminerin ikinci gününde Denizcilik Müsteşar Yardımcısı HamzaTAŞKESER ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri AKA uygulamada yaşanan sıkıntıları uzmanlarla paylaşmış ve daha etkili hizmet sağlanabilmesi için yapılacakları değerlendirdi bireylerin kişisel uzmanlık sahalarının ön plana çıkartılması gerektiğini dile getirdi.

Seminerin kapanış konuşması Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Dr. Özkan POYRAZ tarafından yapıldı. 

Poyraz, Denizcilik Müsteşarlığının tüm personeli ile birlikte hizmet verdiği kişi, kurum, kuruluşlara daha iyi hizmet verebilmek için bu tarz hizmet içi eğitim çalışmalarının sürdürüleceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim