Gemi Değil Otomobil AVM'si 
 
25 yıldır katı atık, tıbbi atık ve peyzaj alanlarında çalışmalar yapan Evra Group ve Has Şirketler Grubu yatırımlarını inşaat sektörüne yönlendirdi. İlk projesini 170 milyon lira yatırım bedeliyle Pendik’te hayata geçiren ortaklık, Anadolu Yakası’nın ilk oto AVM’si Oto World Asya’yı görücüyü çıkardı. Evra Group olarak daha öncede inşaat alanında çalışmalar yaptıklarını belirten Evra Group Başkanı Hasan Topaloğlu, otomotiv sektöründe hizmet veren üretici, distribütör ve 2. el galeri sahiplerinin yer alacağı Oto World Asya projesi için sektörden olumlu görüş aldıklarını dile getirdi.

Proje ile Anadolu Yakası’nda önemli bir ihtiyacın karşılanacağını ifade eden Topaloğlu, “10 ay önce bu projeye inandık. Proje ile hem galerici esnafa yaz kış demeden hizmet sunabilecekleri bir mekân yarattık hem de araba ihtiyacı olan vatandaşa birçok firmanın yer aldığı, sosyal olanakların bulunduğu bir alan tasarladık” dedi. Oto World Asya’nın aynı zamanda bir yaşam alanı olacağını söyleyen Topaloğlu, “Projemiz zaten merkezi bir yerde konumlanıyor. Herkes rahatlıkla ulaşabilir. Trafik yoğunluğunun olmayacağı bir yerde olacak. İnsanlar keyifli bir yolculuk yapabilecek” dedi. Arazinin kendilerini ait olduğunu dile getiren Topaloğlu, “Bir buçuk ay önce inşaat ruhsatını aldık. Zemin ve hafriyat çalışmalarına başladık. Yaklaşık bir buçuk ay sonra da temel atma törenini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Oto World Asya için 10 firmayla yatırım amaçlı görüştüklerini belirten Topaloğlu, “Henüz kampanya başlamamasına rağmen, projede şimdiden yüzde 15 ön satış gerçekleştirdik. Anlaşma yaptığımız firmaların adını veremiyorum ama Türkiye’de sıfır araç satan 10 firmayla ön anlaşma yaptık” dedi. 150’ye yakın galericiyle görüştüklerini söyleyen Topaloğlu, “Rakamlarımız çok cüzi, muhtemelen anlaşma sağlanacak” dedi. Topaloğlu, 200 ile 600 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip mağazaların metrekare fiyatlarının 2 bin 400 ile 4 bin lira arasında olduğunu belirtti.

Deniz subayı olmak için reklamda oynadı
Oto World Asya’nın reklam filminde yer alan Türk sanat müziği sanatçısı Ahmet Özhan ise “Mesleğim dolayısıyla Türkiye’nin birçok yerini geziyorum. Ülkenin her tarafında büyük oluşumlar var. Oto World Asya da zaten yapılması gereken bir yatırımdı” dedi. Projede en çok estetiğe önem verdiğini dile getiren Özhan, “Projenin içine arabaların sıkıştırılıp, estetikten uzak bir görüntü elde edilebilirdi ancak bu artık yeterli değil. Estetik boyut çok önemli. Benim bu projede yer almamın en önemli sebebi de gemi estetiğidir” dedi. Esprili bir dille reklamda oynama sebebini açıklayan Özhan, “Ben küçükken deniz subayı olmak isterdim. O kıyafeti giymek için reklamda oynadığı samimiyetle söyleyebilirim” diye konuştu.

Güneşli’deki YENİ koridor yabancıların ilgisini çekti

Sur Yapı’nın Güneşli’de yükselen yeni projesi Corridor, yabancı yatırımcıdan büyük ilgi görüyor. Havaalanına yakınlığıyla dikkat çeken projenin yüzde 40’ı bir ay gibi kısa bir sürede satılırken, projenin yüzde 15’i Kırgız, Kazak, İngiliz, Suriyeli ve Mısırlı yatırımcılar tarafından satın alındı.

Sur Yapı mimari grubu tarafından tasarlanan Corridor, yerleşimi çok eski dönemlere dayanan ve tarihi Avrupa-Asya İpekyolu güzergâhında bulunan Güneşli’de, yoğun ulaşım aksıyla dikkat çeken Yalçın Koreş ve Mimar Sinan Caddelerini de birbirine bağlıyor. Projenin bu iki önemli arteri birleştiren konumu, gelişen bölgenin yaya trafiğini düzenliyor ve kolaylaştırıyor.

505 konut bulunuyor
Yaklaşık 78 bin metrekare inşaat alanı bulunan proje, 270 milyon lira yatırım değerine sahip. 7 blokta 505 konut ve cadde mağazaları konseptinde projelendirilen ticaret alanıyla yoğun talep gören projede, değişik blok yapılarında 42 metrekare stüdyo daireden 337 metrekare 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor.

İki kata yayılan 1300 metrekare sosyal alana sahip projede, açık ve kapalı havuz, dinlenme ve güneşlenme alanları, kafeterya, TV dinlenme odası, fitness, stüdyo, soyunma odaları, duşlar, sauna, çocuk oyun alanı gibi aktivite alanları bulunuyor. E-5 Otoyolu ve TEM Otoyolu'nu birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde konumlanan projenin teslim tarihi ise 2014 olarak belirtiliyor.
Projede yer verilen ticaret merkezi katı ile herkesin kullanımına açık bir alan olarak hem iki cadde arasında bağlantı oluşturuluyor hem de merkezinden geçen geniş yaya aksı ile ilgili caddelerdeki yaya trafiğini keyifli bir şekilde biçimlendiriliyor. Ticaret Merkezi, Yalçın Koreş ve Mimar Sinan caddelerini zemin kat seviyesinde birbirine bağlıyor. Farklı mağaza ve dükkânların yer alacağı alışveriş merkezi caddesinde mağazalar karşılıklı düzenlenerek, kolay ve keyifli bir alışveriş geçişi amaçlanıyor.

Mimarisi ve sosyal yaşam için sunduğu ayrıcalıklarla kısa sürede yoğun talep alan projede, binaların kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda yönlendirilerek, birbirleri üzerindeki gölgeleri minimum olacak şekilde kurgulanması sebebiyle pasif doğal aydınlatma ve ısınmadan maksimum düzeyde fayda sağlanıyor.


Iraklı yatırımcılardan yoğun İlgi
Irak’ta, Bağdat ve Basra’da katı atık alanında çalışmaları yaptıklarının anlatan Topaloğlu, şunları söyledi:  “Bir ay önce Bağdat’taydım. Iraklı yatırımcılar da projeyi çok beğendiler. Shams Alwatan’la ön anlaşma yaptık. Kendileri yatırımcı olarak projeden dükkan alacaklar. Hatta Bağdat’a da benzer bir projeyi yapmak istediler. Bu konudaki görüşmelerimizi önümüzdeki günlerde yapacağız. Türk firmaları Erbil’de birçok yatırım yaptı. Bu kalkınma Bağdat’ta da yapılabilir ve bu AVM örnek olur.”

PENDİK’TE EVLERİN % 25’İNİ SATTI
 
Evra Group’un daha önce gerçekleştirdiği konut projesi Statüpark’a değinen Topaloğlu, “Statüpark’ta önümüzdeki günlerde kampanya başlatacağız. Satışlar beklediğimiz kadar iyi gitmese de yüzde 25 civarında konut satışı gerçekleştirdik” dedi.

Her güne bir mağaza
Pendik’te inşa edilen Oto World Asya’da, 365 mağaza yer alıyor. Ticari alanların büyüklüklerinin 200 ile 600 metrekare arasında değiştiği proje, 22 bin 275 metrekarelik arsada, 95 bin metrekare inşaat alanında  hayata geçiriliyor. 1000 araçlık otopark kapasitesinin bulunduğu projede, eczaneden markete, saunadan restoranlara kadar birçok sosyal alana yer veriliyor. Sabiha Gökçen Havaalanı’nın karşısında konumlanan Oto World Asya, sahil yolu, E-5 ve TEM otoyollarının birleştiği noktada yer alıyor. İnşaat’ın Ekim 2012’de başlayacağı projenin teslim tarihi ise Aralık 2014 olarak planlanıyor.

VAN VE ERCİŞ’TE DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Van ve Erciş’te depremin izlerini silmek amacıyla kentsel dönüşüm hamlesi başlatıyor. Bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle ağır hasarlı ve enkaz halindeki binalar yıkılarak yerine depreme dayanıklı yeni konutlar inşa edilecek. Proje kapsamında Van Merkez Şerefiye Mahallesi’nde 874, Erciş’te de 871 konut inşa edilecek.
Erciş’te uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle depremde ağır hasar gören Yusuf Paşa Cami ile Erçiş Belediyesi hizmet binası da yeniden inşa edilecek.
Van Merkez Şerefiye Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşüm çalışmaları için hasar gören binaların yıkım çalışmaları tamamlanarak hak sahipleri ile anlaşmalar da sağlandı. İdare, Şerefiye Mahallesini 874 depreme dayanıklı, modern konut inşa edecek. Şerefiye Mahallesi’nde inşa edilecek konutlar 90 ve 125 metrekare büyüklüğünde bu alan için özel olarak tasarlandı. Yıkımları tamamlanan polis lojmanları ise proje kapsamında yenilenecek.
Erciş’te de 44 hektarlık alanda uygulanacak kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı, ağır hasarlı ve enkaz halinde bulunan 147 işyeri ve 400 konut yenilenerek 871 konut inşa edilecek. Konutlar 105, 115, 125, 135 ve 150 metrekare olmak üzere 5 farklı tipte yapılacak.
Kentsel dönüşüm projesiyle depremde ağır hasar gören Yusuf Paşa Camii ve Erciş Belediyesi hizmet binası da yenilenecek. 

ANKARA’YA ‘LEVEL’ ATLATAN PROJEDE YENİ KAMPANYA

Pasifik İnşaat Next Level Rezidans’ın satışlarına, özel bir kampanya ile başladı. 8 Ekim’de başlayan kampanya çerçevesinde 1+1’den 5+1’e kadar farklı büyüklükteki süit ve rezidans daireler, Pasifik İnşaat finansmanı ile yüzde 0,69 faiz oranı ve 60 ay vade ile satışa sunuluyor. Kampanya kapsamında aylık taksitler ise 6 bin 40 liradan başlayacak.
Ankara’nın ofis, rezidans ve AVM özellikli ilk projesi olan Next Level, başkentin en önemli lokasyonu Eskişehir Yolu ile Konya Yolu’nun kesiştiği noktada bulunuyor. Alışveriş merkezi üzerinde 20 kattan oluşan Next Level Rezidans’ta, büyüklükleri 97 ile 158 metrekare arasında değişen 40 adet süit ve büyüklükleri 148 ile 247 metrekare arasında değişen 65 adet rezidans daire yer alıyor.
19 bin 590 metrekarelik arsa alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanına sahip proje, 133 ofisten yer alıyor. Next Level AVM ise 42 bin metrekarelik kiralanabilir alanı, 2 bin 500 metrekarelik sinema alanı, birçok mağazaya ev sahipliği yapmayı amaçlıyor. Next Level’da ofis ve AVM teslimatının Mart 2013’te, rezidans ve süitlerin teslimatının ise Eylül 2013’te gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

YAKIN PLAN
Yerİ: Ankara
Yapımcı fİrma: Pasifik İnşaat
Teslİm tarİhİ: Eylül 2013
Toplam konut sayısı: 105
Konut tİplerİ: 1+1-5+1

Irak’a yapılacak 2.5 milyon konuta Türk modeli yolda

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2016’ya kadar 2.5 milyon konuta ihtiyacı olan Irak’a esin kaynağı oldu. Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi ve beraberindeki heyet bugün, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’i ziyaret ederek, TOKİ modelini yerinde inceleyecekler.  
Rejim değişikliğinin ardından yeniden yapılanma sürecine Kuzey Irak Yerel Yönetimi, toplu konut alanındaki sorunları aşmak amacıyla öncelikle Türkiye’de uygulanan TOKİ modeli çerçevesinde, yeni bir yapılanma kuruyor. Bu kapsamda Kuzey Irak Yerel Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi başkanlığında, Kuzey Irak Yatırım Kurulu Hukuk, İdare ve Mali İşler Genel Müdürü Nawroz Muhammad Amin ve Başbakan Danışmanı Osman Şiwani’den oluşan heyet yarın TOKİ’yi ziyaret edecek.

Sarıyer’de kredi faizinin vadesini 10 yıla çıkardı

Turyapı, Foresta Sarıyer için farklı ödeme seçenekleri sunuyor. Buna göre, projedeki konutlar 0.14’den başlayan faiz oranları ve 240 aya kadar vadeyle satışa sunuluyor. Stüdyo’dan 3+1’e farklı kont seçeneklerinin yer aldığı projede, konutlar Çınar, Sedir, Defne, Ardıç ve Ladin adlarını taşıyor. Tüm bloklarda çatı dubleksi bulunan projede, üniversiteli gençlere ve öğretim görevlilerine özel ödeme kolaylıkları ile kira öder gibi ev sahibi olma imkânı sağlanıyor. Yeni hizmete giren Çayırbaşı Tüneli ile Maslak’a ve Rumeli Feneri’ne 10 dakika mesafede konumlanan proje,  metroya, Şehir Hatları’na ve İDO Sarıyer İskelesi’ne ise beş dakika uzaklıkta yer alıyor.

15 dönüm üzerinde 28 lüks villa tasarladı

HKN Grup Yapı İnşaat tarafından Zekeriyaköy Uskumruköy’de inşa edilen Natura Park’ta satışlar devam ediyor. 14 adet ikiz olmak üzere toplam 28 villa olarak tasarlanan projede, 9 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. 296 metrekare büyüklükte tasarlanan konutların bulunduğu projede, konut fiyatları ise 825 bin dolar olarak belirtiliyor.  Firmanın kendi bünyesinde yer alan 15 bin 500 metrekare arsada yükselen projede sauna, açık veranda, tenis kortu, yüzme havuzu, çocuk parkı, yürüme parkuru gibi sosyal alanlar bulunuyor.
Ocak 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, 18 adet villaya dış ve iç garaj kapıları otomatik açılan kapalı müstakil garaj, 10 adet villaya ise genel güvenlik girişinden girilen müstakil iç kapısı otomatik açılan kapalı garaj tasarlanıyor.

Maltepe’deki Ofisim İstanbul 2013 başında tamamlanacak

Maltepe’de konumlanan ofis projesi Ofisim İstanbul, şehrin ana arterlerinin buluşma noktasında yer alıyor. İstanbul’un en stratejik bölgelerinden olan Maltepe’de, E-5 bağlantı yolunun yanı başında konumlanan proje, Anadolu Yakası’nın ilk metro istasyonu Kadıköy-Kartal metro hattına 2 dakika mesafede bulunuyor. Adalar manzaralı proje, 2013 yılı Ocak ayında tamamlanması planlanan dünyanın en büyük adliyesine 3 ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika mesafede yer alıyor.

Ofisim İstanbul kuleleri 60 bin metrekarelik kapalı bir inşaat alanında, 15 bin metrekare arsa üzerinde 219 adet bağımsız bölüm ve 16 adet mağazadan oluşuyor. Projede bilardo, mini golf, masa tenisi, saunalar, fitness salonları, teras bahçeleri gibi aktivite alanları bulunuyor
Editör: TE Bilişim