Gemi Brokerleri Derneği Kuruldu

Gemi Brokerleri Derneği (GBD) kuruluşunu 24 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul Kadıköy Moda Teras’ta düzenlenecek gece ile kutluyor. Geçici Başkanlığını Pınar Kalkavan’ın yaptığı ve 5 Mayıs 2010 tarihinde resmi kimlik kazanan derneğin Başkan Yardımcısı Bahadır Tonguç, Genel Sekreteri ise Melih Gezen.

Hedefler

Gemi Brokerliği mesleğinin gelişimine ve uluslararası standartlara ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan derneğin 62 kurucu üyesi bulunuyor. Brokerler arası iletişimi kuvvetlendirip bir bilgi aktarım ağı oluşturmak, eğitim programları düzenleyerek sertifika vermek, üyelerine birlik ruhunu aşılamak, brokerler yönetmeliğinin hazırlanmasına destek olmak, uluslararası davetler vererek Türkiye’yi tanıtmak ve gemi brokerliğinin geliştirilmesine yönelik sosyal sorumluluk projeleri düzenlemek de derneğin hedefleri arasında yer alıyor.

Kalkavan: “Tüm brokerlerin derneğe üye olmasını bekliyoruz”

Kurulduğu günden itibaren hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayan derneğin, önümüzdeki dönemde katılması beklenen üyeler ile birlikte daha da hareketleneceği ve yenilikçi projelerle sektöre ivme kazandıracağı belirtiliyor. GBD geçici Başkanı Pınar Kalkavan, “Tüm brokerlerin derneği sahiplenmelerini ve desteklemelerini bekliyoruz” sözleriyle meslektaşlarını derneğe üye olmaya davet ediyor.
 
Dünyadaki ''Türk gemi brokeri'' algısı güçlendirilecek

Dünya piyasalarında bir ''Türk gemi brokeri'' markası yaratılması ve bu markanın her şeyden önce kaliteyi çağrıştırması gerektiğini ifade eden Kalkavan, “Her geçen gün sayıları artan gemi brokerlerinin yapabilecekleri hatalar gerçekte sadece hatayı yapan kişinin adına değil, dünya piyasalarındaki ''Türk gemi brokeri'' algılamasına da zarar verme potansiyeline sahiptir. Olumsuz bir algılamayı engellemek için tek vücut oluşturarak birlikte hareket etmek ve kaliteyi öne çıkarmak zorundayız” sözleriyle mesleğin temsilcilerini bir dernek çatısı altında bir araya getirmenin önemine dikkat çekiyor. 

Uzun yıllar düşünülen, konuşulan ve tartışılan dernekleşebilme fikrinin hayat bulması sayesinde gemi brokerlerinin bu konuda hissettikleri eksikliğin son bulduğuna işaret eden Kalkavan, “İçimizdeki heyecan ile 24 Mayıs 2010 gecesi kuruluşumuzu kutlayacağız. Gerçekte kutlanacak olan ise ortak ruhun gücü ve isteğidir. Bu ruh ve istek derneğin başına ''Türkiye'' yazdırmak ile şaha kalkacaktır” dedi.

Gemi Brokerleri Derneği hakkında

Gemi Brokerleri Derneği (GBD) gemi brokerliği mesleğinin gelişimine ve uluslararası standartlara ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 5 Mayıs 2010 tarihinde resmi kimlik kazanmıştır. 62 kurucu üyesi bulunan derneğin başkanlığını Zeynep Pınar Kalkavan Sesel yürütmekte olup, Başkan Yardımcısı Bahadır Tonguç, Genel Sekreteri ise Melih Gezen’dir. Derneğin muhasibi Kaptan Ahmet Serdar Argıç; yönetim kurulu üyeleri Murat Hılkın, Atilla Demirsan ve Adnan Türkeş’tir.

Editör: TE Bilişim