Gemi Brokerleri Derneği Basını Ağırladı

Gemi Brokerleri Derneği bugün denizcilik sektöründen basın mensuplarını öğle yemeğinde ağırladı.

Yemeğe derneği temsilen Başkan Z. Pınar Kalkavan Sesel, Başkan Yardımcısı Bahadır Tonguç, Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Gökhan Özcan evsahipliği yaptı.

2013’ün ilk yemeğinde basın mensuplarıyla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Z. Pınar Kalkavan Sesel dernekle ilgili genel bilgiler verdi.

Gemi Brokerleri Derneği  henüz 2.5 yıllık bir geçmişe ve 350 üyeye sahip. Yurt dışındaki Türk gemi brokerleri de derneğe aynı koşullarla üye olabiliyor. Üyeler arasında bir haberleşme bağı bilgi alışverişi sağlıyor.

Gemi brokerliği mesleğinin gelişimine ve uluslararası standartlara ulaşmasına katkıda bulunmayı hedefleyen dernek Türkiye Gemi Brokerleri Derneği ismini alabilmek için de başvuruda bulunmuş. Süreç devam ediyor.

Imeak DTO ile  Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği’nin de destekleriyle Fonasba (Federation of National Associations of Ship Brokers and Agents) üyesi olan Dernek uluslararası çalışmalar yapmak istiyor.

İlkini “Bosphorus2012” adıyla düzenledikleri uluslararası yemek organizasyonunun tekrarı olacak “Bosphorus2014” için şimdiden çalışmalara başlanmış ve bu tarihte çeşitli denizcilik faaliyetleri de planlanıyor.

Gemi Brokerleri Derneği mesleğe katkı vermek amaçlı eğitim faaliyetleri de organize ediyor. İngilizce verilen Gemi Brokerliği temel eğitimlerinden sonra düzenlenen Türkçe eğitim programı da bu Perşembe ilk 21 kursiyerini mezun ediyor. Dernek bu kurs mezunlarına staj desteği de veriyor.

Başkan Pınar Kalkavan Sesel ve yönetim kurulu üyeleri bugünkü yemekte piyasalardaki genel krize de değindiler. 2008 krizi sonrası bugüne kadar piyasanın toparlanma çabalarında olduğu, 2013’ün ve sonrasında 2014’ün piyasalarda düzelme yaratacağını umduklarını belirttiler.

Editör: TE Bilişim